Het vergroten van de biodiversiteit is een actueel onderwerp. De verscheidenheid aan planten- en diersoorten om de voedselvoorziening op termijn veilig te stellen en een groene leefomgeving te behouden. De natuur in balans.

Wat doen wij

Wij benutten kansen om natuur te ontwikkelen. In dichtbebouwde gebieden kiezen wij veelal voor een gecultiveerde beplanting die tegen een stootje kan. Op plekken die minder intensief gebruikt worden, komen wij wel natuurwaarden tegen. Zoals in het Hoefsvengebied, op de overgang naar de Loonse en Drunense Duinen, waar onder andere Koningsvaren en Krabbescheer groeien. Of langs het Halvezolenpad waar orchideeën en koekoeksbloemen groeien. Op dit soort plekken houden wij met het beheer rekening met de aanwezige bijzondere soorten.

Ook in het Groene Venster in de wijk Landgoed Driessen houden wij rekening met de natuur. Hier snoeien wij de elzensingels om de zes tot acht jaar gefaseerd terug. Zodat er zowel jong als oud hout aanwezig is, dieren er altijd kunnen nestelen of schuilen en er voldoende voedsel aanwezig is voor bijvoorbeeld vogels. En de afgelopen jaren richtten wij verschillende waterlopen en vijvers natuurlijker in. Door het flauwer maken van de taluds is een geleidelijke overgang ontstaan van nat naar droog. Zo kan een meer diverse vegetatie zich ontwikkelen.