Wat doet de gemeente?

Van november tot april zijn we als gemeente bezig met gladheidsbestrijding. Vooral in deze periode houdt de gladheidscoördinator van de gemeente de weervoorspellingen in de gaten. De coördinator spreekt met de andere wegbeheerders af wanneer we gaan strooien. Denk aan de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat.

Waar strooit de gemeente?

• op de hoofdwegen en hoofdfietspaden
• op wijkontsluitingswegen

Op de A59 is Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de gladheidsbestrijding. Op de N261 is dat de provincie.

Overzicht strooiroutes  Kaart met strooiroutes

Wat kun je doen als inwoner?

De gemeente strooit niet op de stoepen, voetpaden en binnenwegen in de wijken. Dit kost te veel geld en schaadt het milieu extra. Als bewoner of ondernemer kun je hier zelf de stoep sneeuwvrij maken door de sneeuw op te ruimen en/of zout te strooien.

Waar haal je strooizout?

Voor strooizout kun je terecht bij bouwmarkt, tuincentrum of supermarkt. Als inwoner kun je geen strooizout ophalen bij de gemeentewerf.

Hoe maak je de eigen stoep schoon?

Zorg voor je eigen veiligheid en die van jouw buurtgenoten. Maak zelf je stoep schoon. Met een sneeuwruimer, bezem, zand of strooizout kom je al een heel eind. Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan. Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier. Het zout is namelijk schadelijk voor het milieu. Het tast planten en bomen aan.

Ga voor tips over autorijden bij gladheid en sneeuw naar de website van de ANWB. Klik op de link hieronder.

Autorijden in de winter (ANWB)