Logo gemeente Waalwijk

Standplaats aanvragen

Een standplaats is een vaste plaats waar je iets verkoopt of diensten aanbiedt. Hiervoor gebruik je een kraam, een (verkoop)wagen of een tafel. Er zijn drie verschillende soorten standplaatsen. Per soort standplaats kun je hieronder de regels bekijken. Ook voor bijzondere acties met een algemene maatschappelijke waarde of een niet-op-winst-gerichte activiteit gelden er een aantal voorwaarden. 

Let op: Een standplaatsvergunning is iets anders dan een marktplaatsvergunning. Een marktplaatsvergunning hebt u nodig als u een plaats wilt op een dagmarkt, weekmarkt of jaarmarkt
 

Op 17 april 2023 zijn door het college van Waalwijk de “Beleidsregels standplaatsen gemeente Waalwijk 2023” bepaald. Deze beleidsregels zijn geldig sinds 29 april 2023.

In september start het verlenen van de vergunningen die per 1 januari 2024 beschikbaar zijn. Tot die tijd vergunnen we aanvragen van standplaatsen tot maximaal 1 januari 2024.

Standplaatshouders met een geldende vergunning, die in recht hebben op het overgangsrecht ontvangen een brief met meer informatie.

De front office vergunningen kan je helpen om te kijken waar er nog plek is op dit moment. Je kunt daarvoor bellen naar 0416-683456 en vragen naar de front office vergunningen. Of mailen naar fobwl@waalwijk.nl.