Logo gemeente Waalwijk

Dag van de Techniek

Wij kijken terug op een energieke, goed bezochte tweede editie! In de ochtend hebben ruim 250 leerlingen kennis mogen maken met techniek!  

Terugblik tweede editie Dag van de Techniek

 (9 juni 2023)

Wat een happening! Verrassende vragen, open blikken en enthousiaste reacties zorgden ervoor dat ondernemers en leerlingen een betekenisvolle dag hebben gehad.

De middag was vrij toegankelijk voor iedereen die 'iets' met techniek had. Op een laagdrempelige en interactieve manier konden zij kennis maken met het leren en werken in de techniek. Dit leidde direct al tot een aantal afspraken van geïnteresseerde leerlingen bij de diverse deelnemende bedrijven.

Zodra datum én locatie van de derde editie bekend is zullen wij dit hier communiceren! Ben jij er dan ook bij? 

Ontdek jouw toekomst

Door techniek kan je alles! Denk eens aan de spullen die je zelf hebt, zoals je smartphone, iPad en PlayStation. Maar techniek is ook nodig voor het maken van gebouwen, auto’s, wegen en sportvelden. Het bestaat allemaal omdat er mensen zijn die van techniek hun beroep hebben gemaakt. Wil jij ook werken in een technisch beroep? Of je nu geïnteresseerd bent in techniek op het gebied van energie, gezondheid, transport of iets anders, er is voor iedereen iets interessants te beleven. 

Programma

Over de Dag van de Techniek

De Dag van de Techniek is een jaarlijks terugkerende dag die in het teken staat van werken in de techniek. De dag richt zich op basis- en middelbaar onderwijs, zij-instromers en inwoners die interesse hebben in werken in de techniek. De Dag van de Techniek is een initiatief van de gemeente Waalwijk en Midpoint Brabant en wordt georganiseerd door lokale bedrijven.