Er gebeurt veel in ons centrum. Het Raadhuisplein en de Markt zijn vernieuwd, er is groen toegevoegd en lege winkelpanden maakten plaats voor levendige appartementen. Wonen in de binnenstad met steeds meer mensen is een unieke ervaring en biedt kansen. Maar er gelden ook andere regels dan in een woonwijk. 

Op 7 februari hebben we dit besproken met inwoners van het centrum in Waalwijk. Benieuwd naar wat er is besproken? Dat kun je hier lezen.

Centrumvisie 2024

We hebben goed nieuws! De gemeenteraad van Waalwijk heeft op 11 april 2024 de vernieuwde Centrumvisie vastgesteld. In deze visie beschrijven we de toekomstplannen voor ons stadscentrum. Hiermee maken we het centrum een fijne plek voor iedereen om te wonen, werken, winkelen en ontspannen. 

Waarom een vernieuwde Centrumvisie?

Sinds de vorige Centrumvisie uit 2017 hebben we al veel gedaan om het centrum van Waalwijk aantrekkelijker te maken. Er is al heel veel veranderd, zoals het opknappen van de Markt en het Raadhuisplein en meer groen in het Centrum. Maar we zijn er nog niet. Met de vernieuwde centrumvisie kunnen we, samen met de verschillende partijen in het centrum, verder werken aan een nog mooier stukje Waalwijk!

Wat is de Centrumvisie 2024?

De Centrumvisie 2024 is een plan met allerlei ideeën en projecten om het centrum van Waalwijk te verbeteren. We hebben goed geluisterd naar de wensen van bewoners, ondernemers en bezoekers. 

Belangrijke punten uit de Centrumvisie 2024:

  • Meer en betere winkels om de dagelijkse boodschappen te kunnen doen.
  • Ruimte voor (meer gezellige) ontmoetingsplekken waar mensen kunnen samenkomen en verblijven.
  • Zorgen dat de unieke (lokale) eigenschappen van Waalwijk beter zichtbaar en te ervaren zijn.
  • Het centrum een leuke en fijne plek maken om te wonen.

De herontwikkeling van winkelcentrum De Els is hiervoor erg belangrijk.

Wat betekent dit voor jou?

In de komende jaren zal je zien dat er in het centrum verder gewerkt wordt aan deze plannen. Dit kan soms voor overlast zorgen, maar we proberen dit zoveel mogelijk te beperken. Uiteindelijk zal ons stadscentrum een nog mooiere en fijnere plek worden voor iedereen.

We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen via de website van de gemeente en via nieuwsbrieven. Samen maken we van ons stadscentrum een plek om trots op te zijn!

Op deze plattegrond zie je waar we in de toekomst welke functies willen in het centrum van Waalwijk. Wil je meer uitleg over deze afbeelding? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: (0416) 683 456. Een medewerker van de afdeling die erover gaat zal de informatie dan persoonlijk met je doornemen.