Logo gemeente Waalwijk

Quiet Community Waalwijk

1.500 Waalwijkse huishoudens leven onder de laagste inkomensgrens. 1 op de 10 kinderen in Waalwijk groeit op in armoede.  Armoede is onlosmakelijk verbonden met onze maatschappij. Maar dat betekent niet dat we ons daarbij neerleggen. Quiet vertelt open en eerlijk over (stille) armoede en de mensen die daarin leven. 

Quiet vertelt, verzacht en versterkt

Armoede verzachten is een belangrijke doelstelling van Quiet. Ook stimuleren ze mensen hun mogelijkheiden en talenten te ontdekken en benutten. Het gaat erom dat ze weer grip krijgen op hun situatie. Dat ze een uitweg vinden uit het isolement waar ze in zitten.

Verkenning Quiet Community Waalwijk

In Waalwijk willen we daarom een Quiet Community oprichten. We bieden inwoners de kans om zichzelf te versterken in contact met anderen. We willen solidariteit stimuleren en saamhorigheid kweken. Daarin zijn de lokale ondernemers en bedrijven onmisbaar.

Maatschappelijk betrokken bedrijven gezocht

Om een Quiet Community op te richten is een begroting vastgesteld voor drie jaar. Om te kunnen starten is een bedrag van € 150.000,- per jaar nodig. De gemeente Waalwijk betaalt maximaal de helft van deze kosten. De andere helft willen we met cofinanciering van bedrijven realiseren. 

 • Mijn bedrijf wil helpen

  Fijn! Alvast bedankt dat je overweegt om de Quiet Community te ondersteunen.

 • Bedrijven die al helpen

  Beeztees is het eerste bedrijf dat jaarlijks de Quiet Community Waalwijk financiert.
  Bekijk de lijst met alle deelnemende bedrijven.

 • Meer weten over Quiet?

  Er zijn al 12 Quiet Communities in Nederland. Een community staat met behulp van vooral lokale sponsors.
  Lees hier alles over Quiet.