Waalwijk werkt samen met ontwikkelaars en eigenaren aan toekomst van het winkelgebied in en rond De Els.

Waalwijk zet zich samen met ontwikkelaars BanGroep en Sanders Retail Groep en de eigenaren van De Els in voor de herontwikkeling van De Els en omgeving. Samen met de provincie wordt een haalbaarheidsonderzoek gedaan om te bepalen of de herontwikkeling ook daadwerkelijk te realiseren is. De Els, en het gebied daaromheen, moet transformeren naar een groene omgeving waar wonen, werken, winkelen en verblijven bij elkaar komen.  
Binnen het projectgebied moeten ongeveer 350 nieuwe woningen komen. 30% van deze woningen moet sociale huur worden. Daarnaast moet 40% uit middelhoge huur of betaalbare koopwoningen bestaan. Een mooie mix waar veel verschillende doelgroepen terecht kunnen. Naast de nieuwe woningen wordt ook groen, parkeren, werken en uiteraard winkelen meegenomen.

Bijeenkomst 19 april

Als de ontwikkeling doorgaat heeft dit een groot effect op de omgeving. Daarom gaat we met buurtbewoners en geïnteresseerden in gesprek hierover. Op 19 april vond de eerste bijeenkomst plaats. Het verslag en de presentaties van deze avond zijn hieronder te downloaden.