De gemeente Waalwijk is vanaf maandag 18 september 2023 weer gestart met de jaarlijkse controle op de hondenbelasting. Hondenbezitters moeten namelijk verplicht belasting betalen voor hun viervoeter. .

Controleurs

Controleurs van het gespecialiseerde bedrijf Legitiem B.V. gaan hiervoor op pad. Ze vragen of je één of meer honden hebt. Staat jouw hond bij de controle niet in het hondenbelastingbestand, dan krijg je de kans dit alsnog te doen. Doe je dit niet? Dan loop je risico op  een boete.

Als er niemand thuis is beoordeelt de controleur zelf of je één of meerdere honden hebt. Vermoedt de controleur dat er een hond aanwezig is, maar die niet is aangemeld bij de gemeente, dan laat de controleur een brief achter. Je krijgt dan twee weken de tijd om de hond bij de gemeente aan te geven. Ontvangen wij die aangifte niet? Dan komt de controleur later nog een keer langs.

LET OP! De controleur vraagt nooit om geld. Ook heeft de controleur een legitimatiebewijs waar je altijd naar kunt vragen.

Aangifte doen of vragen

Meer informatie over de hondenbelasting is te lezen op www.waalwijk.nl/hondenbelasting. Hier kun je jouw hond aan- of afmelden. Ook wijzigingen in het aantal honden kun je online doorgeven.

Heb je nog vragen? Bel dan: 0416-683456. Medewerkers van het team Belastingen zijn van maandag tot en met vrijdag per telefoon bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur.