De energielasten zijn in korte tijd gigantisch gestegen. Het wordt voor steeds meer mensen moeilijk of zelfs onmogelijk om de energierekening te betalen. Zij kunnen te maken krijgen met Energiearmoede. Dat willen we natuurlijk voorkomen en zoveel mogelijk beperken. We kunnen jouw hulp daarbij goed gebruiken! Meld je aan als vrijwilliger en word energiemaatje. Zo ben je waardevol voor iemand anders.

 

Wat doe je als energiemaatje?

Als energiemaatje ga je op bezoek bij mensen die het nodig hebben. Je biedt een luisterend oor, voert energiescans uit, geeft bespaartips op maat én je installeert kleine besparende maatregelen. Hierbij valt te denken aan het installeren van ledlampen, een waterbesparende douchekop, radiatorfolie en tochtstrips. Daarnaast bekijk je of mensen in aanmerking komen voor de witgoedregeling. In dat geval vervangen we oud witgoed dat veel energie verbruikt, door nieuwe zuinige apparaten. Als energiemaatje heb je de mensen dus wat te bieden! 

Je wordt goed begeleid

Twijfel je of je dit allemaal wel kan? Maak je geen zorgen. ContourdeTwern begeleidt je in je rol:

 • Je krijgt een training voordat je begint. 
 • Je werkt in een team met andere vrijwilligers om je heen. 
 • Je wordt ondersteund door een sociaal werker. 
 • Gereedschap, reiskostenvergoeding en een tablet in overleg ter beschikking.

En daarnaast geef je natuurlijk invulling aan je rol op jouw manier. Of je nu juist wat technischer bent of beter dat luisterende oor kunt bieden en adviseert, je bent altijd van meerwaarde. 

De inzet bepaal je zelf

Hoe eerder we mensen kunnen helpen voordat het straks weer kouder wordt, hoe beter. We starten zo snel mogelijk met het project. Hoeveel uren jij in de week beschikbaar bent, dat bepaal je uiteraard zelf. Reken op minimaal één huisbezoek per week. 

Aanmelden en contact

Doe je mee? Geweldig! Eerst even wat meer horen? Stel gerust je vragen!
Laat van je horen bij een Wijkpunt van ContourdeTwern:
Wijkpunten: Balade, Bloemenoord, Den Bolder, Zidewinde
Telefoon: 0416 - 760 160
E-mail: infowaalwijk@contourdetwern.nl
Facebook: https://www.facebook.com/CdTWaalwijk 

 • Last van wespen?

  ​​​​​​​In de zomermaanden komt overlast van wespen regelmatig voor. De gemeente verwijdert wespennesten alleen op gemeentegrond als er sprake is van overlast of een bedreiging van de volksgezondheid.

 • Kleurwedstrijd '25 jaar gemeente Waalwijk'.

  Ben je tussen de 7 en 12 jaar? En woon je in de gemeente Waalwijk? Doe dan mee aan de kleurwedstrijd ’25 jaar gemeente Waalwijk’!

 • Informatie voor Oekraïense vluchtelingen

  Інформація про навчання і схему тимчасових виплат на проживання.
  Останнє оновлення: 13-7-2022

  Laatste update: 13-7-2022