Op zaterdag 17 september is het weer zover: World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Ruim 160 landen gaan de planeet een grote schoonmaakbeurt geven.

In onze gemeente

Ook in de gemeente Waalwijk helpen inwoners mee. Hoe? Door zoveel mogelijk afval samen op te ruimen in onze gemeente. Wil je opruimen met een grote groep en verwacht je veel afval te gaan verzamelen? Laat het ons dan weten. Wij ondersteunen dan graag! Aanmelden kan via meedoen@waalwijk.nl

Voor je eigen actie kan je een bijdrage van maximaal 150 euro aanvragen. Dit gaat volgens de richtlijnen van het wijkbudget. Meer informatie vind je op https://meedoen.waalwijk.nl/wijkbudget-subsidie.

Hulpmiddelen

Wij bieden verschillende hulpmiddelen aan. Denk aan een veiligheidsvest, handschoenen, afvalgrijpers en afvalzakken. Heb je wat nodig? Laat het vóór 15 september weten via meedoen@waalwijk.nl. Doe dit snel, want we hebben beperkte voorraad!

Zap’er worden

Wil ook na World Cleanup Day je gemeente schoonhouden? Dat kan! Als ZwerfAfvalPakker (zap’er), kun je het hele jaar door zwerfafval in je buurt opruimen. Dus wanneer het jou uitkomt. Meer informatie of gelijk aanmelden? Ga dan naar de website: www.waalwijk.nl/zappers

  • Tegeltaxi haalt gratis tegels op

    De taxi haalt gewipte tegels gratis op. Zo helpen we inwoners om het makkelijker te maken om hun tegels te wippen en te vervangen voor groen.

  • Aanvraag 2e ronde energietoeslag

    Inwoners van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk kunnen voor de energietoeslag vanaf 19 september weer bij Baanbrekers terecht.

  • Gratis bandenspanning service

    ​​​​​​​Op zondag 25 september, tijdens het GO Waalwijk festival, biedt de gemeente Waalwijk voor de derde keer de service ‘Band op Spanning’ gratis aan. Wie dan parkeert op de parkeerterreinen De Els Zuid of Unnaplein in Waalwijk kan zijn autobanden gratis laten controleren.