Op dinsdag 27 september vindt alweer de derde themabijeenkomst plaats over de Grootschalige Opwek van Duurzame Energie in de gemeente Waalwijk. Dit keer staan de thema’s Lokaal Eigendom & Maatschappelijke Meerwaarde centraal. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in Cultureelcentrum Zidewinde, Julianalaan 2, 5161 BA Sprang-Capelle.

Tijdens de bijeenkomst gaan we graag weer het gesprek met u aan. Er komen diverse bespreekpunten aan bod. Bijvoorbeeld: hoe geven we invulling aan 50% lokaal eigendom? Hoe verdelen we de opbrengsten? Welke regelingen treffen we voor omwonenden? En welke invulling kunnen we geven aan het omgevingsfonds, om maatschappelijke meerwaarde te creëren?

Eerdere bijeenkomsten

De bijeenkomst is onderdeel van een reeks van vijf. Op 17 mei was er al een bijeenkomst over Landschap & Ecologie en op 12 juli was er een bijeenkomst over Geluid, Slagschaduw en Gezondheid. Van beide bijeenkomsten is een verslag opgesteld. Deze kunt u terugvinden op de pagina www.waalwijk.nl/duurzame-energie.

Op de hoogte blijven

Wilt u in de toekomst verder op de hoogte gehouden worden en de uitnodigingen voor de bijeenkomsten per e-mail ontvangen? Dat kan! Meld u aan voor de nieuwsbrief ‘Zonne- en windenergie in Waalwijk’.

Aanmelden nieuwsbrief(externe link) 

  • Tegeltaxi haalt gratis tegels op

    De taxi haalt gewipte tegels gratis op. Zo helpen we inwoners om het makkelijker te maken om hun tegels te wippen en te vervangen voor groen.

  • Aanvraag 2e ronde energietoeslag

    Inwoners van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk kunnen voor de energietoeslag vanaf 19 september weer bij Baanbrekers terecht.

  • Gratis bandenspanning service

    ​​​​​​​Op zondag 25 september, tijdens het GO Waalwijk festival, biedt de gemeente Waalwijk voor de derde keer de service ‘Band op Spanning’ gratis aan. Wie dan parkeert op de parkeerterreinen De Els Zuid of Unnaplein in Waalwijk kan zijn autobanden gratis laten controleren.