Op dinsdag 21 juni organiseert het Schoenenkwartier de langverwachte opening, speciaal voor alle inwoners van de Langstraat. Dat is hèt moment waarop zij als eerste een kijkje kunnen nemen in dit spiksplinternieuwe museum over schoenen en leer.

Het Schoenenkwartier is een Museum, Maaklab en Kenniscentrum voor en door vele generaties Langstraat inwoners. Het museumbestuur en de gemeente Waalwijk vinden het daarom belangrijk dat de deuren als eerste voor hen de openen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.


Openingsmoment en openingstentoonstelling Put On Your Red Shoes

Alle inwoners van de Langstraat zijn op dinsdag 21 juni 2022 tussen 16.00 uur en 23.00u van harte welkom voor de opening en de openingstentoonstelling ‘Put On Your Red Shoes | Idol - Icon - Influencer’. Deze toont de invloed van muziek op schoeisel, gezien in het licht van de muziekcultuur van 1950 tot nu. Met schoenen van artiesten als David Bowie, Elvis Presley, Madonna, Freddie Mercury, ABBA, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Rolling Stones, Bruno Mars, MFDoom, Katy Perry, Beyoncé, Armin van Buuren en vele anderen. Bovendien toont deze expositie schoeisel van wereldsterren van ook veel Nederlandse top-ontwerpers zoals René van den Berg, Jan Taminiau, Rem D Koolhaas, SKUA, Zeynep Dag/ Alzuàrr, Geert Slaats, Joop Gard Passchier en Ilja Visser.


Wat is er te doen?

Van 16.00 uur 23.00 uur is er een feestelijk programma met interessante 5-minuten talks door mensen die nauw betrokken waren bij de bouw. Van 17.00 uur tot 17.10 uur verzorgt de wethouder cultuur van de gemeente Waalwijk een officieel openingsmoment. Ook is er een bijzonder verrassingsmoment en zijn er presentaties van ontwerpers en makers als Niklas Alenius (FI), Ruben Warnshuis (NL), Tidhar Zagagi (IL), Jinman Jeong (KR) en Charles Bergmans (NL). Daarnaast zijn er optredens van La Piratesse, De Gouden Dans i.s.m. Theater de Leest, Xanne van Mierlo i.s.m. het Kunstencentrum Waalwijk en een muzikale omlijsting van DJ Spinkit.Programma

Het programma van de speciale opening voor inwoners van de Langstraat op dinsdag 21 juni is als volgt:

 • Programma speciale opening inwoners Langstraat 
  16.00 – 16.30 uur
 • Inloop & ontvangst
  16.30 – 16.45 uur
 • 5-min. talks en filmpje over de totstandkoming van het Schoenenkwartier 
  16.45 – 17.00 uur
 • Bijzonder verrassingsmoment 
  17.00 – 17.10 uur
 • Officiële opening door de wethouder van cultuur 
  17.10 – 23.00 uur

Vrije toegang tot het Schoenenkwartier voor alle inwoners van de Langstraat, met vele muzikale optredens en presentaties van ontwerpers en makers.


Openingsweek en meer informatie

Op 22 en 26 juni opent het Schoenenkwartier ook voor genodigden.
Vanaf dinsdag 28 juni opent het museum voor alle publiek van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zater-, zon- en feestdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over het Schoenenkwartier, kijk op www.schoenenkwartier.nl of check de sociale mediakanalen van het Schoenenkwartier:

Facebook   LinkedIn  Instagram of @schoenenkwartier