De inrichting en bestrating van de straten Mede, Geerde en Erve is verouderd. De gemeente gaat daarom de straten herinrichten. Tevens brengen we betere groenvoorzieningen aan.

Plangebied

Plattegrond van werkgebied

Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van de provincie Noord-Brabant. Het plangebied omvat de woonstraten Mede, Geerde en Erve.

Wat gaan we doen

  • De straten tussen de erfgrenzen worden volledig opnieuw ingericht
  • Alle bestaande bestratingsmaterialen worden vervangen door nieuwe bestratingsmaterialen
  • De straten worden ingericht als 30 km straten waarbij de stoepen worden verhoogd
  • Op diverse locaties worden snelheidsremmende maatregelen aangebracht
  • We verbeteren de groenvoorzieningen

Ontwerp

In de bijlage vindt u het definitieve ontwerp.

Planning

Aannemer van den Elshout & de Bont voert in opdracht van de gemeente de werkzaamheden uit. Op dit moment zijn ze al bezig met voorbereidingen. Vanaf 28 februari starten ze met  de herinrichtingswerkzaamheden. Ze doen dat in stappen. De aannemer informeert inwoners hierover met een brief. Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen tijdelijk niet bereikbaar met de auto. Eind oktober verwacht de aannemer klaar te zijn. 

Groene parkeerplaatsen

Mede, Geerde en Erve zijn een van de eerste woonstraten in de gemeente Waalwijk die groene parkeerplaatsen krijgen. Na een succesvolle test op ons parkeerterrein aan de Taxandriaweg breiden we uit. Zo doen we nog meer ervaring op. De combinatie van groen, waterberging en parkeren maakt Waalwijk weer een stukje weerbaarder tegen het veranderende klimaat. Naast dat het een groener straatbeeld geeft, heeft het vooral voordelen voor de waterdoorlaatbaarheid. Het regenwater kan zo goed in de grond wegzakken. En zo is er minder wateroverlast op straat bij extreme buien. Ook wordt het grondwaterpeil aangevuld wat de gevolgen van droogte vermindert. Lees er hier meer over.

Bouwapp

Er is ook de “Bouwapp” van de aannemer beschikbaar waarin informatie te vinden is over de werkzaamheden. U kunt deze app gratis downloaden op uw smartphone of tablet. Door in de app te zoeken naar het project “Reconstructie Mede, Geerde en Erve” en deze als favoriet te markeren, volgt u het project automatisch.

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Arend Krijger, via akrijger@waalwijk.nl of via telefoonnummer (0416) 683 456.