De gemeente gaat in de Blyde Incomstelaan aan de slag met groot onderhoud. Dit is nodig omdat we de verkeersveiligheid willen verbeteren. Daarnaast hebben we een duurzame uitdaging, namelijk 10% meer groen en zoveel mogelijk regenwater vasthouden. 

Ontwerp

Onze specialisten hebben een ontwerp gemaakt om al deze uitdagingen samen te brengen. Dit bespreken wij op dit moment met de betrokken inwoners. Als het kan nemen wij suggesties mee.

Onderhoud van bomen

De Blyde Incomstelaan dankt zijn speciale karakter aan de mooie monumentale bomen. Ze vormen daarmee een onderdeel van de “Groene gordel” door Waalwijk. We zijn dus zuinig op deze bomen en willen dat ze nog lang meegaan. Om de bomen gezond te houden gaan we de groeiruimte voor de bomen verbeteren. Dat doen we door grond rondom de bomen weg te zuigen. We beschadigen hiermee niet de wortels en kabels en leidingen. De ruimte vullen we vervolgens weer op met grond waar veel voedingsstoffen in zitten. Deze verbetering zorgt er ook voor dat we de kans op wortelopdruk verkleinen. We starten met de werkzaamheden vanaf 10 juli. Het duurt ongeveer 3 dagen. 

Planning

De planning van de werkzaamheden van het groot onderhoud is nog niet bekend. We laten dat zo snel mogelijk weten. 

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact op met projectleider Rob Cox. Dat kan per e-mail: rcox@waalwijk.nl    of telefonisch 0416 - 68 39 74