Meldpunt straatintimidatie

Het gebeurt op allerlei verschillende manieren. Fluiten, sissen, schelden of complimenten over je uiterlijk. Sommige mensen vinden dat onschuldig, maar het kan ook vervelend of dreigend aanvoelen. Dan is er sprake van straatintimidatie.

Niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook bijvoorbeeld homo’s, transgenders of mensen met een beperking worden regelmatig geïntimideerd op straat. Ze worden bijvoorbeeld uitgescholden, krijgen expliciete seksuele opmerkingen naar hun hoofd geslingerd of worden een tijdje hinderlijk achtervolgd.

Melding maken van straatintimidatie

Bij straatintimidatie gaat het om het lastigvallen van mensen door aanstootgevende taal, gebaren, geluiden of gedragingen. Gebeurt dit bij jou of zie je dat het bij iemand anders gebeurt? Vul dan het formulier in.

Meld straatintimidatie

Wat gebeurt er met je melding?

Het is belangrijk om te melden. Door jouw melding weet de gemeente nog beter waar en wanneer straatintimidatie in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik het meeste voorkomt. We kunnen dan maatregelen nemen. We kunnen niet iedere melding individueel opvolgen. We gebruiken het totaalbeeld dat door de meldingen ontstaat om extra maatregelen te nemen. Twee voorbeelden hiervan:

  • We kijken of we maatregelen in de openbare ruimte kunnen nemen om voorbijgangers een veiliger gevoel te geven op deze locatie, denk hierbij aan openbare verlichting of het creëren van meer (over)zicht.
  • We kunnen een bepaalde periode extra handhaving inzetten op locaties waarover veel mensen straatintimidatie melden.

Heb je te maken gehad met ernstigere vormen van geweld zoals bedreiging, intimidatie, aanranding of mishandeling? Bel dan (ook) de politie via 112 (bij spoed) of als het geen spoed heeft 0900-8844.

Meld straatintimidatie