Elk jaar worden alle onroerende zaken in Nederland getaxeerd. In de Wet WOZ (waardering onroerende zaken) is geregeld dat de gemeenten deze taak moeten uitvoeren.

De waarde die volgens deze wet wordt vastgesteld door de gemeente noemen we de WOZ-waarde. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor het opleggen van diverse belastingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: De onroerende-zaakbelastingen van de gemeente, de watersysteemheffing van het waterschap en het eigen-woningforfait van de rijksbelastingdienst. In de meeste gevallen wordt de WOZ-beschikking gecombineerd met de aanslag gemeentelijke belastingen. De aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt u jaarlijks omstreeks eind januari.

Digitale WOZ- en Belastinggegevens

Wilt u uw aanslag voortaan alleen nog maar digitaal ontvangen via MijnOverheid? Klik dan hier voor meer informatie.

Taxatieverslag

Wilt u zien welke verkochte panden zijn gebruikt als onderbouwing van uw WOZ-waarde en welke onderdelen (woning, schuur, garage, grond e.d.) de gemeente heeft geregistreerd bij uw pand, dan kunt u uw taxatieverslag inzien via het belastingloket. Geen internet? Dan kunt ook een e-mail sturen naar de gemeente of bellen met tel. 0416-683 456, dan sturen we het taxatieverslag naar u op. Vergeet hierbij niet het adres van het pand te vermelden.

Meer weten over de WOZ en belastingen?

Wilt u meer informatie over de Wet WOZ en wat u kunt doen als u het niet eens bent met de gegevens op de aanslag/beschikking, klik dan op een van de onderwerpen onder aan deze pagina.

Vragen

Natuurlijk kunt u uw vragen ook altijd telefonisch stellen aan een van de medewerkers van de gemeente Waalwijk. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0416-683 456.

Veel zaken kunt u overigens ook eenvoudig online regelen. Denk aan: