Het is druk met parkeren in de wijk De Amstel. Omdat het hier nog gratis is, parkeren veel centrumbezoekers en centrumpersoneel hun auto hier. Er is daardoor nog minder ruimte voor de auto’s van de inwoners uit de wijk zelf. Om dit te verbeteren heeft de gemeenteraad besloten om in de wijk De Amstel parkeervergunningen in te voeren. Welke straten we hier precies in meenemen, bepalen we graag samen met betrokkenen. Wij hebben hen daarom uitgenodigd via een bewonersbrief om zich aan te melden voor het meedenkpanel.

Waar kunnen betrokkenen over meedenken?

Dit jaar gaan we werken aan een voorstel voor het invoeren van de parkeervergunningen in de wijk De Amstel. In dit voorstel staat precies in welke straten een parkeervergunning geldt en onder welke voorwaarden.

Om welk gebied gaat het?

Ongeveer het gebied tussen de Grotestraat, Wilhelminastraat, Victoriestraat en Putstraat.

Meld je aan voor het meedenkpanel!

Denk je graag mee? Meld je dan vóór 8 februari 2023 aan voor het meedenkpanel. In dit panel zitten betrokken inwoners, ondernemers, andere belanghebbenden en de gemeente. Met ongeveer drie bijeenkomsten hopen wij samen tot een voorstel te komen. Je kunt je aanmelden via meedenkpanel@waalwijk.nl met als onderwerp ‘meedenkpanel De Amstel’. In de e-mail graag je naam en adres meegeven en of je een inwoner of ondernemer bent. We horen ook graag waarom je mee wil denken.

Wanneer zijn de bijeenkomsten van het meedenkpanel?

  • Eerste meedenkavond: dinsdag 28 februari tussen 19.30 – 22.00 uur
  • Tweede meedenkavond: dinsdag 14 maart tussen 19.30 – 22.00 uur
  • Derde meedenkavond: dinsdag 4 april tussen 19.30 – 22.00 uur

Wil je alleen iets meegeven?

Wil je niet meedoen aan het meedenkpanel, maar wel iets meegeven? Laat het ons weten via meedenkpanel@waalwijk.nl

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met verkeerskundige Marcel Koertshuis via meedenkpanel@waalwijk.nl, tel: 0416–683456.