U kunt bij ons trouwen of uw partnerschap laten registreren in de trouwzaal in het voormalig stadhuis. Ook zijn er eventueel alternatieve trouwlocaties beschikbaar.

Het kan zijn dat er een evenement gepland is op het Raadhuisplein. We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met de geplande huwelijken en partnerschappen. Bij grote evenementen is de agenda van de trouwzaal niet beschikbaar (bijvoorbeeld bij de 80 van de Langstraat en het Huis van Sinterklaas). Wilt u trouwen of uw partnerschap laten registreren op een woensdag in de trouwzaal? Neem dan vooraf telefonisch contact met ons op. Administratieve huwelijk en partnerschappen vinden plaats in het stadhuis, Taxandriaweg 6. 

Externe trouwlocatie

U kunt ook kiezen om te trouwen in het Fletcher Hotel Waalwijk, Haven 12 of Atelier Winterdijk 30B. Informeer rechtstreeks bij de locaties naar bijkomende kosten en mogelijkheden zoals receptie, diner, feest enzovoort.

Eigen trouwlocatie

Zit de trouwlocatie van uw wens er niet bij?
Dan kunt u een aanvraag doen om een locatie naar wens éénmalig tot trouwlocatie te laten benoemen. Deze locatie moet u zelf vooraf reserveren. U doet de aanvraag voor benoeming tot trouwlocatie met formulier dat u onder aan deze pagina vindt bij Downloads. Voor de benoeming van een eigen trouwlocatie betaalt u extra kosten.
U moet deze aanvraag ten minste 4 maanden voor de huwelijksdatum indienen. Een medewerker van de gemeente zal de locatie bezichtigen en beoordelen of deze geschikt is als trouwlocatie. Als dit het geval is wordt deze locatie voor één dag als trouwlocatie benoemd.

Aandachtspunten eigen trouwlocatie

Twijfelt u of uw eigen trouwlocatie geschikt is? Houd in ieder geval rekening met onderstaande aandachtspunten:

  • de locatie is bereikbaar en geschikt voor in- en mindervaliden
  • de ruimte voor de ceremonie is groot genoeg.
  • er zijn voldoende parkeerplaatsen voor het aantal genodigden
  • de locatie is tijdens de ceremonie voor iedereen toegankelijk. Een huwelijk/partnerschap is namelijk een openbare gebeurtenis.
  • er is een kleedruimte beschikbaar voor de trouwambtenaar en trouwbode
  • er is een sprekersgestoelte aanwezig voor de trouwambtenaar

Wilt u buiten trouwen, bijvoorbeeld in uw eigen tuin? Dan kan het zijn dat u een melding voor een klein evenement moet doen. Kijk hier voor meer informatie.