• De Leest en Baanbrekers ontvangen een Fairtrade certificering

  Deze week kregen De Leest en Baanbrekers een Fairtrade certificaat uitgereikt. Zij verkopen nu namelijk koffiebonen, thee, suiker en cacao van Fairtrade.

 • Een nieuw fietspad in de Mozartlaan

  In de Mozartlaan drukken de wortels van de bomen het fietspad omhoog. Het pad voldoet daardoor niet meer aan de kwaliteitseisen. Woensdag 8 maart starten we met de werkzaamheden voor het vervangen van de bomen en het aanleggen van een nieuwe fietspad.

 • Stadsgesprek: Hoe moet de stad Waalwijk er in de toekomst uitzien?

  Waalwijk gaat er in de toekomst anders uitzien en anders beleefd worden. Woon Alliantie Waalwijk wil hierover graag in gesprek met inwoners. Iedere inwoner is welkom hierbij aan te sluiten. Het eerste stadsgesprek is op woensdagavond 8 maart in het Schoenenkwartier.

 • Nieuwe website helpt je verduurzamen

  Verduurzamen is hot! Niet vreemd, met de hoge energieprijzen en klimaatverandering. De gemeente Waalwijk wil haar inwoners beter wegwijs maken in wat er allemaal mogelijk is. Daarom is er nu een nieuwe website.

 • Uitbreiding test groene parkeerplaatsen

  Vorig jaar kregen Mede, Geerde en Erve als eerste groene parkeerplaatsen. Een test die we nu uitbreiden naar acht andere straten in de gemeente Waalwijk. We leggen daar in elke straat twee groene parkeerplaatsen aan met verschillende systemen en verschillende soorten groen. Zo doen we nog meer ervaring op met verschillende varianten.

 • 80 extra oplaadpalen voor elektrische auto’s

  Het gebruik van elektrische auto’s neemt sterk toe, ook in de gemeente Waalwijk. Daar willen we ons op voorbereiden en inwoners voldoende oplaadmogelijkheden bieden. Daarom hebben we plannen om op 80 locaties in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle e-laadpalen te plaatsen. Inwoners kunnen tot en met 12 april 2023 reageren op de voorgestelde locaties.

 • Platform Waspik vergroent meerdere locaties in Waspik

  Onlangs organiseerde de werkgroep Natuur & Milieu van Platform Waspik een Boomplantdag. Vrijwilligers plantten samen met de gemeente Waalwijk en aannemer Van Wijlen nieuwe bomen en heesters waardoor Waspik weer een stukje duurzamer is geworden.

 • Landelijke Opschoondag 2023

  Op zaterdag 18 maart helpen gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen en vrijwilligers allemaal om zwerfafval aan te pakken.

 • Oud-raadslid en oud-wethouder Willy Traa (76) overleden

  Op maandag 13 februari is het oud-raadslid en de oud-wethouder Willy Traa overleden.