Wat doet de gemeente?

Van november tot april houdt de gemeente zich bezig met gladheidsbestrijding. Vooral in deze periode houdt de gladheidscoördinator van de gemeente de weervoorspellingen goed in de gaten. Hij stemt met de andere wegbeheerders, zoals de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat af, wanneer er gestrooid gaat worden.

Waar strooit de gemeente?

• op de hoofdwegen en hoofdfietspaden
• op wijkontsluitingswegen

Op de A59 is Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de gladheidsbestrijding en op de N261 is dat de provincie.

Overzicht strooiroutes  Kaart met strooiroutes

 

Dit kunt u doen

De gemeente bestrijdt de gladheid niet op trottoirs, voetpaden en binnenwegen in de wijken, omdat dit te hoge kosten met zich meebrengt en het milieu extra belast. Bewoners en ondernemers worden verzocht om de eigen stoep sneeuwvrij te maken door de sneeuw op te ruimen en/of zout te strooien.

Strooizout

Voor strooizout kunt u terecht bij bouwmarkt, tuincentrum of supermarkt. Als inwoner kunt u  geen strooizout ophalen bij de gemeentewerf voor uw eigen oprit en stoep.

Schoonmaken van uw eigen stoep

Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buurtgenoten. Maak zelf uw stoep schoon. Met een sneeuwruimer, bezem, zand of strooizout komt u al een heel eind. Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan. Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier. Het zout is namelijk schadelijk voor het milieu en het tast planten en bomen aan.

Autorijden bij gladheid en sneeuw(externe link)
Ga voor tips over autorijden bij gladheid en sneeuw naar de website van de ANWB.