De Landelijke Opschoondag komt er weer aan. Op zaterdag 23 maart helpen gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen en vrijwilligers allemaal om zwerfafval aan te pakken. Ook de gemeente Waalwijk staat deze dag in het teken van een schone leefomgeving.

Doe mee tegen zwerfafval

We kunnen jouw hulp goed gebruiken! Help je mee onze gemeente schoon te houden? Samen maken we het verschil tegen zwerfafval. Doe mee met je buren, collega’s, sportclub of vereniging.

Aanmelden doe je zo

Meld je aan vóór woensdag 8 maart via afvaliswaardevol@waalwijk.nl. Vermeld je naam, telefoonnummer, en met hoeveel personen en waar je gaat opruimen. Geef ook even aan of je al zap’er bent, dus ZwerfAfvalPakker.

Zap’ers in onze gemeente

In onze gemeente zijn heel wat zap’ers actief. Zij ruimen zwerfafval op wanneer het hen uitkomt. Zo houden zij hun buurt of wijk schoon. Soms gewoon tijdens het uitlaten van de hond! Lees en bekijk hier hun verhalen.

Op schattenjacht tijdens het zap’en

Gebruik je de gratis app WePlog? Dan maak je tijdens het opruimen kans op een leuke prijs. Met WePlog zie je op de kaart waar iedereen zwerfafval aan het opruimen is. Dat is al handig. Maar wie weet vind je zo ook de verborgen schatten die we hebben verstopt. Je downloadt WePlog in de App Store van Apple of de Google Play Store. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag kan natuurlijk ook zonder de app.

Ga op 23 maart ook de strijd aan tegen zwerfafval. Samen houden we Waalwijk schoon!