Welke ceremonies bieden wij aan?

U kunt in de gemeente Waalwijk trouwen op meerdere locaties. Of zelfs op een locatie van uw eigen keuze, bijvoorbeeld uw eigen achtertuin. Bij een complete ceremonie past u alles aan naar uw wensen. Zo kunt u kiezen uit verschillende tijdstippen en bespreekt u met de trouwambtenaar uw wensen om de ceremonie zo persoonlijk mogelijk te maken. Kortom; een ceremonie met alles erop en eraan voor een stralende dag!

Administratief huwelijk/geregistreerd partnerschap

  • U kunt op maandag t/m donderdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur en op vrijdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur een administratief huwelijk of geregistreerd partnerschap laten voltrekken. De ceremonie vindt plaats in een overlegruimte in het stadhuis aan de Taxandriaweg in Waalwijk.
  • Een administratieve ceremonie is een korte ceremonie van maximaal 15 minuten zonder toespraak.
  • De ceremonie wordt voltrokken door een medewerker van de Burgerlijke Stand.
  • Er mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn (inclusief bruidspaar/partners). Uitzondering hierop zijn minderjarige kinderen van het bruidspaar/partners.

Gratis trouwen/geregistreerd partnerschap voor Paswijzerhouders

In de gemeente Waalwijk kunt u een gratis huwelijk of partnerschap aangaan als u ingeschreven bent in de gemeente Waalwijk en u of uw partner een Paswijzer heeft. U krijgt dan een reguliere ceremonie aangeboden in de trouwzaal in het voormalig stadhuis, dus met een trouwambtenaar, gasten en extra's. Dit is mogelijk op dinsdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Wilt u een gratis huwelijk of partnerschap reserveren? Neem dan telefonisch contact op met de afdeling Publiekszaken.

Gratis trouwen/geregistreerd partnerschap

  • U kunt op dinsdag om 08.30 of 09.00 uur een gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap laten voltrekken. De ceremonie vindt plaats aan de balie in het stadhuis aan de Taxandriaweg in Waalwijk. U of uw aanstaande partner moet ingeschreven staan in de gemeente Waalwijk.
  • Een gratis ceremonie is een korte en zeer eenvoudige ceremonie zonder toespraak.
  • De ceremonie wordt voltrokken door een medewerker van de Burgerlijke Stand.
  • De ceremonie is alleen met het bruidspaar/partners en 2 tot 4 getuigen.

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

Wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw partnerschap omzetten in een huwelijk. Neem voor meer informatie en het maken van een afspraak telefonisch contact op met de gemeente.