Op dit moment is aannemer BAM voor de gemeente bezig met groot onderhoud in de Drunenseweg, Eikendonklaan en een deel van de Akkerlaan. In de week van 11 maart gaan ze ook aan de slag met de aansluiting van de nieuwe wijk Akkerlanen op de Akkerlaan ter hoogte van de Berkenlaan. Eerder dan verwacht. Maar dat is goed nieuws. Door de werkzaamheden te combineren houden we de overlast namelijk zo kort en klein mogelijk.

Wat gaan we doen?

  • We vervangen de bovenste laag van het wegdek. 
  • We maken een veilige oversteek voor voetgangers en fietsers door het maken van een middenberm met opstelplaats. Daarvoor verleggen we de weg iets. 
  • Voor het verleggen van de weg kappen we 12 bomen. Later planten we 13 nieuwe bomen in de omgeving van de oude.
  • We verwijderen het fietspad aan de kant van de Berkenlaan. Hiervoor in de plaats planten we groen.

Heeft u hier last van?

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren sluiten we dit deel van de Akkerlaan af. Gebruikers leiden we met borden om via de Groenewoudlaan en Eikenlaan.

Wat is de planning?

In de week van 11 maart starten we met het kappen van de bomen. Daarna starten we met de andere werkzaamheden. We verwachten eind april klaar te zijn.

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u gerust contact opnemen met projectleider Dennis van Boven via e-mail dvanboven@waalwijk.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 0416 – 683456.