Zaterdag 25 februari organiseerde de werkgroep Natuur & Milieu van Platform Waspik een Boomplantdag. Een groep vrijwilligers plantten samen met de gemeente Waalwijk en aannemer Van Wijlen nieuwe bomen en heesters. Een feestelijke dag waardoor de leefomgeving van Waspik weer een stukje duurzamer en groener is geworden.

Platform Waspik

Het initiatief van de Boomplantdag komt van de werkgroep Natuur & Milieu van Platform Waspik. “Een groene leefomgeving is belangrijk, ook in Waspik. Bomen zorgen voor zuurstof en verkoeling. En ze vergroten de biodiversiteit. Daar zetten wij ons graag voor in”, aldus Werkgroep Natuur & Milieu. Samen hebben we gezocht naar locaties waar ruimte was om meer groen aan te brengen. En dat zijn er maar liefst 11 geworden. De eerste drie zijn nu vergroend. De acht overige locaties worden de komende weken door de aannemer ingericht.

Samenwerking

De werkgroep Natuur & Milieu organiseerde de Boomplantdag in samenwerking met een groep vrijwilligers en de gemeente Waalwijk. Samen hebben we de soorten bomen en heesters uitgekozen. Het zijn bijna allemaal inheemse soorten. Deze bevorderen namelijk de biodiversiteit. In opdracht van de gemeente Waalwijk, heeft aannemer Van Wijlen geholpen bij het planten.

Heb jij ook een initiatief voor je buurt?

Laat het ons weten! We gaan graag met je in gesprek. Je kunt een mail sturen naar meedoen@waalwijk.nl