Eind maart is er iets veranderd in de inzameling van oud papier en karton. Dat is voor iedereen even wennen. Zowel voor onze inzamelaar als voor jou als inwoner. Samen zorgen we ervoor dat het ophalen vlot verloopt. En dat jouw straat niet vervuild raakt met oud papier.

Wat doen wij?

Jouw oud papier halen we doordeweeks en overdag op, eens in de vier weken. We doen ons best om dit vlekkeloos te laten verlopen. Helaas gaat de inzameling nog niet overal even goed. Soms wordt bijvoorbeeld een adres over het hoofd gezien. Dan proberen wij dat diezelfde dag nog in te halen.

Wat kun je zelf doen?

Als inwoner kun je ook je steentje bijdragen. Bied jouw oud papier en karton op tijd en juist aan. Dan kunnen we het op de juiste manier ophalen. En blijft er geen oud papier liggen. Let op de volgende punten:

  • Zet je oud papier op ophaaldagen ’s ochtends vóór 7.30 uur buiten.
  • De avond ervoor mag ook, tussen 19.00 en 22.00 uur. Niet bij regen en storm.
  • Bundel het oud papier of verpak het in dozen of kratjes.
  • Zet het oud papier bij jou aan de straat of op de containerverzamelplaats vlakbij.
  • Bied alleen oud papier en karton aan, anders nemen we het niet mee.
  • Is er iets niet goed gegaan bij het ophalen? Meld het via de Fixi-app.

Meer info over oud papier?

Wil je weten wat er bij het oud papier mag en wat niet? Kijk dan op deze speciale pagina of in de AfvalWijzer-app. Je leest hier alles over de inzameling van oud papier en karton in onze gemeente. Samen werken we aan een vlotte inzameling!