Noah is de eerste baby van 2024 in de gemeente Waalwijk

Noah Elias Astrida Bornai de Bont is de eerste baby van het nieuwe jaar uit de gemeente Waalwijk. Noah is op 1 januari in Tilburg geboren. Hij woont samen met moeder Charlotte en vader Danial in Sprang-Capelle. Burgemeester Sacha Ausems en Rabobank-directeur Dick van Rhee gingen op donderdag 25 januari op kraamvisite bij het gezin.

Van de gemeente Waalwijk en de Rabobank kreeg Noah verschillende cadeautjes. Noah kreeg van de gemeente onder andere zijn eerste paar leren schoentjes en een zwempas voor ouder/babyzwemmen bij zwembad Olympia. Ook kreeg Noah een speciaal babysetje met afbeeldingen van het geboortekaartje, gemaakt door PaspARToe. Van de Rabobank ontving hij onder andere een spaarpot, Langstraatrompertje en een cadeaucheque van € 250,-. Dit bedrag wordt gestort als de eerste Rabobankrekening van Noah wordt geopend.

Prentenboek ‘Schatten van Waalwijk’

Noah kreeg ook een exemplaar van het prentenboek ‘Schatten van Waalwijk’. Hierin neemt Baby Ooievaar hem mee op avontuur door de gemeente Waalwijk. Met leuke versjes en tekeningen maken Noah zijn ouders kennis met alle mooie plekjes. Van het voedselbos tot het oude raadhuis, van de kinderboerderij tot het klauterwoud. Elke nieuwe baby in onze gemeente krijgt het boekje.

  • Ron Beumer wint eerste Kunstprijs Waalwijk

    Grafisch kunstenaar Ron Beumer is winnaar van de Kunstprijs Waalwijk 2024. Hij liet de twee andere finalisten, Luuk Aarts (fotografie) en Carla van Es (gemengde techniek), achter zich. Het is de eerste keer dat de Kunstprijs Waalwijk werd uitgereikt.

  • Groot onderhoud hoofdwegen Waalwijk

    Vanaf deze zomer beginnen we met groot onderhoud aan meerdere hoofdwegen in Waalwijk. De riolen moeten namelijk vervangen worden. We voeren dit onderhoud in fases uit, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook verbeteren we dan gelijk het groen, de bestrating en de verkeersveiligheid.

  • Fontein in Wandelpark staat weer aan!

    Wandelpark Waalwijk heeft weer een fontein. Na een periode van stilte vanwege geluidsoverlast is er nu een nieuwe, kleinere fontein geplaatst. Deze aanpassing is het resultaat van intensieve gesprekken tussen de gemeente Waalwijk, Stichting Wandelpark Waalwijk en omwonenden.