• Weer betalen voor parkeren aan De Els-Zuid

  Vanaf 3 juni moeten bezoekers weer betalen voor het parkeren op parkeerterrein De Els-Zuid. We stappen dan gelijk over op vooraf betaald parkeren in combinatie met mobiel parkeren. Een betalingssysteem dat we op een groot deel van de parkeerplaatsen in het centrum nu al aanbieden. Bezoekers kunnen makkelijk betalen met een app op hun mobiele telefoon.

 • Nieuwe inrichting voor speeltuin het Lido!

  Goed nieuws! Met veel enthousiasme laten we je weten dat we in de week van 3 juni starten met de nieuwe inrichting van speeltuin het Lido. Inwoners hebben hier lang op gewacht. We zijn daarom heel blij dat kinderen in de zomer weer volop kunnen genieten van deze speelplek.

 • Groene boomspiegels voor Waspik en Sprang-Capelle

  Groen nieuws! Na een geslaagde test toveren we alle kale boomspiegels in Waspik en Sprang-Capelle om tot groene tuintjes. Deze stukjes grond rondom bomen op de stoep hielden we tot nu toe altijd kaal. Maar nu laten we de natuur zijn gang gaan en onderhouden we ze alleen als dat nodig is.

 • Bescherm broedende vogels in Waalwijk!

  Door je kat 's nachts binnen te houden, help je mee om de verstoring van het broedproces te verminderen en onze vogels veilig te laten broeden.

 • Fiets mee voor een lamp in de kroonluchter van petflessen

  Er wordt volop gerecycled voor een uitbreiding van de kroonluchter. Doe ook mee en wie weet hangt jullie lamp straks ook in de kroonluchter!

 • Meer kleur en beestjes in Mendelssohnstraat

  In de Mendelssohnstraat in Waalwijk groeit en bloeit het weer. En dat komt door een mooi buurtinitiatief. Inwoners wilden een vrolijker en kleurrijker straatbeeld en meer ruimte voor beestjes en biodiversiteit. Samen kwamen we tot een plan. En het resultaat is prachtig.

 • Plan voor 6 Skaeve Huse en beheerdersunit in Sprang-Capelle

  De gemeente Waalwijk en wooncorporatie Casade slaan de handen ineen. Ze willen het project realiseren aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle.

  Voorbeeld van Skaeve Huse
 • Maai Mei Niet

  Bijen eten geen gras, ze willen bloemen! Hoe meer bloemen, hoe meer nectar en hoe meer blije bijen en insecten. Wij zetten de gemeente Waalwijk in bloei door in mei de bermen niet te maaien. Doe je mee?

 • Het is de 'Week van Ons Water’!

  Van 27 april tot en met 12 mei is de 'Week van Ons Water'. In deze weken zetten we schoon regenwater extra in het zonnetje. We geven onze inwoners tips en advies hoe ze zelf schoon regenwater en vuil afvalwater kunnen scheiden in hun eigen tuin. En ook hoe ze dit water weer kunt hergebruiken. En dat is slim.