Achter Zwembad Olympia is een speciale moestuin aangelegd. De moestuin wordt verzorgd door inwoners die al lang thuis zitten met weinig uitzicht op een baan. Dankzij dit project van maatschappelijke activering komen ze onder de mensen en zijn ze actief bezig.

Wethouder Frank Spierings is in zijn nopjes met de moestuin: “Ik ben ontzettend trots op het werk dat is verzet in de afgelopen maanden. Toen bleek dat een moestuin bij het hertenkamp aanleggen geen optie was is er meteen doorgepakt. Dankzij de ondernemersgeest die het betrokken team heeft, werd al snel deze mooie locatie bij het zwembad gevonden. Super fijn, want dan hoeven faciliteiten als toilet en zitplekken niet aangelegd te worden. En dan kunnen we ook altijd op steun van maatschappelijk betrokken ondernemers als M.P.M. van Daelen en Van Wijlen rekenen. Ook zij hebben flink wat werk verzet zodat de moestuin dit seizoen al in gebruik genomen kon worden.”  

Deelnemers zijn thuis al gestart

De moestuin start met tien deelnemers. Zij hebben in april een kweekbak met zaadjes gekregen. De stekjes die ze thuis hebben gekweekt zijn donderdag de grond in gegaan. Naast de stekjes zijn ook diverse fruitstruiken en boompjes geplant. Het fruit van de moestuin wordt gebruikt in de gezonde sportkantine van zwembad Olympia. De groenten worden gebruikt voor kookactiviteiten met de deelnemers, deze worden in de loop van dit jaar opgezet. Het streven is om deelnemers mee te laten doen in Waalwijk, een plek te creëren waar ze met elkaar aan de slag kunnen gaan en er ruimte is voor ontwikkeling.  Dat zal niet voor iedereen haalbaar zijn. Deze deelnemers kunnen actief blijven bij de moestuin.

“Iedereen moet met de samenleving mee kunnen doen. Soms heb je flink wat pech en tegenslag op tegenslag. Alleen thuis op de bank word je wereld dan alleen maar kleiner. Daarom is dit project zo belangrijk. We geven de deelnemers de mogelijkheid om weer maatschappelijk mee te doen,” aldus wethouder Spierings.