Waspik gaat er in de toekomst anders uitzien en anders beleefd worden. Woon Alliantie Waalwijk wil hierover graag in gesprek met inwoners. Hoe kan Waspik groeien, maar tegelijkertijd zijn eigen identiteit behouden? Samen met het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg en omstreken (CAST) organiseert Woon Alliantie Waalwijk een dorpsgesprek op woensdagavond 31 januari om 19.30 uur in Buurthuis 't Schooltje.

Niet alleen de kern Waalwijk gaat groeien. Ook de dorpen Waspik en Sprang-Capelle gaan groeien binnen de dorpsgrenzen. Dit noemen we ‘verdichten’. In het dorpsgesprek richten we ons op die opgave en dilemma’s die hierbij komen kijken.

Hoe blijft het dorp vitaal en behouden we tegelijkertijd het eigen karakter? Op welke manier zou je woningen kunnen toevoegen, en wat voor type bebouwing moet dat zijn en voor welke doelgroep? Hoe kijken de Waspikkers zelf aan tegen deze dilemma’s én kansen?

De ideeën en inbreng van deze avond gebruikt de gemeente ook voor de Omgevingsvisie en de nieuwe strategische visie van de hele gemeente Waalwijk.

Wat: Dorpsgesprek over de groei van Waspik
Wanneer: woensdag 31 januari om 19.30 uur
Waar: Buurthuis 't Schooltje

Wil je nu al aanmelden? Dat kan op https://www.castonline.nl/agenda/hoe-kan-de-kern-waspik-er-in-de-toekomst-uitzien(externe link)

  • Groot Onderhoud Taxandriaweg

    We gaan in de Taxandriaweg aan de slag met groot onderhoud. Het gaat om het deel Taxandriaweg vanaf de aansluiting met de Zomerdijkse stoep tot aan de rotonde (Hertog Janstraat). We vervangen hier het verouderde riool. En we brengen verbeteringen aan in het groen en de verharding.

  • Doe mee aan de Landelijke Opschoondag

    Op zaterdag 23 maart helpen gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen en vrijwilligers allemaal om zwerfafval aan te pakken.

  • Basisschoolleerlingen denken mee aan veilige oversteek rondom Jan Strengebrug

    Op donderdag 22 februari bezocht wethouder Timon Klerx samen met zijn collega’s bassischool de Brug in Waspik om de presentatie van de leerlingen bij te wonen.