De gemeente Waalwijk was al drie Groene Pluimhouders rijk. Op vrijdag 3 november, ter afsluiting van de Nationale Klimaatweek, kwamen daar nog twee pluimhouders bij. Wethouder Sheila Schuijffel reikte De Groene Pluim uit aan commercieel directeur Ronald Klijsen van Loints of Holland in Sprang-Capelle. Ook Wim Naber, oprichter van Naber Plastics in Waalwijk, ontving de Groene Pluim als erkenning voor hun inspanningen op het vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De bedrijven treden hiermee in de voetsporen van de Waalwijkse Groene Pluimhouders Tarkett, Aannemersbedrijf Van Wijlen en Lightronics.

Vlnr.: Sheila Schuijffel, Johan Klijsen, Ronald Klijsen, Erik Klijsen, Peter van den Eijnden

Loints of Holland: koploper op het vlak van circulariteit

Loints of Holland ontwerpt, produceert en verkoopt schoenen met een tijdloos design. Duurzaamheid en innovatie zijn sinds lange tijd stevig geworteld bij Loints of Holland.

Vooral op het gebied van circulariteit is Loints of Holland een koploper. Dankzij het tijdloze ontwerp, de kwaliteit van de grondstoffen, de lange levensduur en de repareerbaarheid van de schoenen scoort Loints of Holland vooral goed hergebruik en circulariteit. Ook is ‘zorgdragen’ voor het personeel in Nederland en Hongarije één van de uitgangspunten van het bedrijf. Loints of Holland heeft ongeveer 110 fte aan medewerkers, waarvan er zo’n 100 in de productielocatie in Hongarije werken. Het hoofdkantoor, distributiecentrum en Re-Loints zijn gevestigd in Sprang-Capelle. Op deze locatie zijn ongeveer 10 mensen werkzaam.

Wethouder Schuijffel spelt de Groene Pluim op bij Ronald Klijsen

Naber Plastics B.V.

Als familiebedrijf – met inmiddels de tweede generatie aan het roer - is Naber Plastics B.V. gericht op de lange termijn. Naber Plastics is één van de grootste spuitgietbedrijven in Nederland. In het hightech machinepark worden naast technische onderdelen, kunststofvloeren en speelgoed ook producten voor de voedselindustrie, landbouw en tuinbouw geproduceerd voor wereldwijd gevestigde klanten. Naber investeert veel in de productieapparatuur en de ongeveer 80 medewerkers die in verschillende teams met elkaar samenwerken. De sector van plasticproductie en bijbehorende keten bevindt zich momenteel in een fase van transitie en doorontwikkeling. Hierin heeft Naber Plastics een koploperspositie. Tot 80% van de gebruikte grondstoffen komt voort uit gerecycled materiaal en de kenmerkende bloemenemmers van Naber Plastics bestaan zelfs voor 100% uit gerecycled materiaal! Bij het ontwerp van nieuwe producten staan energie- en grondstofbesparing centraal.

Uitreiking bij Naber Plastics B.V.

Oordeel van de jury

De beoordelingscommissie van stichting De Groene Pluim is zeer positief over de ambities van beide bedrijven en de stappen die tot op heden gezet zijn. De Groene Pluim gaat dan ook terecht naar deze duurzame koplopers! Op de website(externe link) van De Groene Pluim lees je meer over de inspanningen die Loints of Holland en Naber Plastics leveren op het vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wij feliciteren beide bedrijven van harte met het in de wacht slepen van De Groene Pluim!

Stimuleringsprijs 

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich opvallend inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen doorloopt het bedrijf een door professionals uitgevoerde audit, waarbij de Global Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn. Inmiddels sloten meer dan 25 gemeenten door heel Nederland zich aan bij De Groene Pluim en werden in Waalwijk de 65e en 66e Groene Pluim uitgereikt. Dat toont aan dat steeds meer gemeentes en bedrijven duurzaam ondernemen omarmen. Het netwerk groeit waarbij steeds meer duurzame inspiratie wordt gedeeld.