Het is Nationale Klimaatweek! Daarom deelden wij gisteren een klein geschenk uit. Dit boomstekje, een Syringa vulgaris (sering), vertegenwoordigt niet alleen groei en leven, maar ook onze gedeelde zorg om onze prachtige gemeente groener en gezonder te maken. Want elke boom draagt bij aan een betere lucht die we inademen. Hij biedt schaduw op warme dagen. En hij geeft een thuis aan vogels en insecten. 

Als jij zo’n boompje hebt gekregen, moedigen we je aan om het met liefde te planten. Het zal uitgroeien tot een prachtige boom. Een levend symbool van onze gezamenlijke inspanningen voor een duurzamere en mooiere gemeente.

Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek is een week waarin gemeenten in Nederland extra activiteiten organiseren om inwoners te inspireren en te activeren om een steentje bij te dragen. Maar in de gemeente Waalwijk is het eigenlijk elke week Klimaatweek. We doen al best veel goede dingen met elkaar. Daarom wilden we juist in deze week onze waardering tonen aan onze inwoners, duurzame initiatiefnemers, collega's, bedrijven en kinderen. Vandaag waren onze inwoners aan de beurt.

Meer weten over Duurzaam Waalwijk? Kijk op www.waalwijk.nl/duurzaam