Stichting Brabant Maatjes versterkt sinds 2019 de mentale gezondheid van sociaal geïsoleerde jongeren tussen de 18 en 35 jaar. Het is een erkende ANBI-instelling. Brabant Maatjes doorbreekt de eenzaamheid door inspirerende activiteiten en waardevolle handvatten aan te reiken met leerzame sociale skills. Ook biedt de stichting een educatief aanbod aan lezingen en workshops.

Brabant Maatjes zet zich in voor eenzame jongeren in de regio’s Breda, Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. En nu ook in Waalwijk. De gemeente Waalwijk en de Stichting Brabant Maatjes bundelen de krachten om nog meer jongeren te ondersteunen bij het sluiten van nieuwe vriendschappen en het doorbreken van hun sociale isolement. Brabant Maatjes werkt met ervaringsdeskundigen die zich richten op het vergroten van de samenredzaamheid en het leggen van verbinding.

Voor de gemeente Waalwijk past deze samenwerking in het programma Jeugd, de coalitie ‘Eén tegen eenzaamheid’, de ‘Week van de ontmoeting’ en het initiatief tot de oprichting voor de Quiet Community. Brabant Maatjes gaat samenwerken met de partners vanuit de coalitie ‘Eén tegen eenzaamheid’.

Activiteiten

De activiteiten van deze Stichting zijn gericht op het vinden en (ver)binden van kwetsbare en eenzame jongvolwassenen. Jongeren die er een dagdeel of dag uit willen en andere jongeren willen leren kennen, kunnen zich aanmelden voor verschillende uitstapjes. In 2024 staan er 10 gepland. Denk aan bowlen, een bierbrouwerij bezoeken en etentjes. Kijk voor alle activiteiten op www.brabantmaatjes.nl(externe link). Ieder kwartaal is er een evaluatie. Waar nodig worden er aanpassingen gedaan in het activiteitenprogramma.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.brabantmaatjes.nl(externe link). Heb je vragen? Mail dan naar info@brabantmaatjes.nl. Of volg Brabant Maatjes op Facebook, LinkedIn, Instagram en X.

Wil je Stichting Brabant Maatjes steunen? Dat kan! Kijk op de website www.brabantmaatjes.nl(externe link) (ANBI-erkende stichting).

  • Groot Onderhoud Taxandriaweg

    We gaan in de Taxandriaweg aan de slag met groot onderhoud. Het gaat om het deel Taxandriaweg vanaf de aansluiting met de Zomerdijkse stoep tot aan de rotonde (Hertog Janstraat). We vervangen hier het verouderde riool. En we brengen verbeteringen aan in het groen en de verharding.

  • Doe mee aan de Landelijke Opschoondag

    Op zaterdag 23 maart helpen gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen en vrijwilligers allemaal om zwerfafval aan te pakken.

  • Basisschoolleerlingen denken mee aan veilige oversteek rondom Jan Strengebrug

    Op donderdag 22 februari bezocht wethouder Timon Klerx samen met zijn collega’s bassischool de Brug in Waspik om de presentatie van de leerlingen bij te wonen.