Extra geld voor bibliotheken

De gemeente Waalwijk krijgt 440.000 euro subsidie van de Rijksoverheid voor de bibliotheken in Waalwijk en Waspik. De gemeente maakt gebruik van het geld om met name de dienstverlening van de bibliotheken te verbeteren.

Timon Klerx, wethouder kunst & cultuur, is verheugd met de in totaal 440.000 euro van het Rijk voor de bibliotheken. "Met de helft van deze subsidie kunnen we de dienstverlening van de bibliotheek in Waalwijk uitbreiden. Straks kunnen mensen ook in de ochtend terecht met hun vragen én voor ondersteuning bij het Informatiepunt Digitale Overheid. De andere 220.000 euro gaat naar de bibliotheek in Waspik. Den Bolder wordt volgend jaar verbouwd. Het geld gaat deels naar de nieuwe inrichting van de bibliotheek, maar wordt ook gebruikt om de diensten van de bibliotheek uit te breiden. Op deze manier maken we van de bieb in Waspik een plek waar je niet alleen komt om een boek te lenen, maar ook voor sociaal contact, vragen en ondersteuning."

  • Ron Beumer wint eerste Kunstprijs Waalwijk

    Grafisch kunstenaar Ron Beumer is winnaar van de Kunstprijs Waalwijk 2024. Hij liet de twee andere finalisten, Luuk Aarts (fotografie) en Carla van Es (gemengde techniek), achter zich. Het is de eerste keer dat de Kunstprijs Waalwijk werd uitgereikt.

  • Groot onderhoud hoofdwegen Waalwijk

    Vanaf deze zomer beginnen we met groot onderhoud aan meerdere hoofdwegen in Waalwijk. De riolen moeten namelijk vervangen worden. We voeren dit onderhoud in fases uit, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook verbeteren we dan gelijk het groen, de bestrating en de verkeersveiligheid.

  • Fontein in Wandelpark staat weer aan!

    Wandelpark Waalwijk heeft weer een fontein. Na een periode van stilte vanwege geluidsoverlast is er nu een nieuwe, kleinere fontein geplaatst. Deze aanpassing is het resultaat van intensieve gesprekken tussen de gemeente Waalwijk, Stichting Wandelpark Waalwijk en omwonenden.