Enquête: Ga jij slim om met schoon regenwater

We merken het ook deze zomer weer. Hogere temperaturen en extreme regenbuien. De gevolgen zijn droogte en wateroverlast. Daar bestaat een mooie oplossing voor: slimmer omgaan met schoon regenwater. In de gemeente Waalwijk, maar ook inwoners zelf kunnen een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door schoon regenwater af te koppelen van het riool, op te vangen en te hergebruiken in bijvoorbeeld je tuin. Denk aan een regenton, een groen dak of een waterdoorlatend pad.

Vul de vragenlijst in

Maar weten de inwoners van de gemeente Waalwijk eigenlijk wel waarom en hoe ze slimmer om moeten gaan met schoon regenwater? Om daar een beter beeld van te krijgen, ontvangt de gemeente graag antwoord op een paar vragen. Met deze informatie kan zij haar inwoners weer beter informeren, inspireren en adviseren.

Naar de vragenlijst 

Maak kans op een tegoedbon van bol.com van 50 euro

Onder alle deelnemers die hun e-mailadres achterlaten, verloot de gemeente drie tegoedbonnen van bol.com van 50 euro.
 

  • Ron Beumer wint eerste Kunstprijs Waalwijk

    Grafisch kunstenaar Ron Beumer is winnaar van de Kunstprijs Waalwijk 2024. Hij liet de twee andere finalisten, Luuk Aarts (fotografie) en Carla van Es (gemengde techniek), achter zich. Het is de eerste keer dat de Kunstprijs Waalwijk werd uitgereikt.

  • Groot onderhoud hoofdwegen Waalwijk

    Vanaf deze zomer beginnen we met groot onderhoud aan meerdere hoofdwegen in Waalwijk. De riolen moeten namelijk vervangen worden. We voeren dit onderhoud in fases uit, om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook verbeteren we dan gelijk het groen, de bestrating en de verkeersveiligheid.

  • Fontein in Wandelpark staat weer aan!

    Wandelpark Waalwijk heeft weer een fontein. Na een periode van stilte vanwege geluidsoverlast is er nu een nieuwe, kleinere fontein geplaatst. Deze aanpassing is het resultaat van intensieve gesprekken tussen de gemeente Waalwijk, Stichting Wandelpark Waalwijk en omwonenden.