Vandaag is burgemeester Sacha Ausems benoemd als lid van het algemeen bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Zij vertegenwoordigt daarin het M50 netwerk van Middelgrote Gemeenten in Nederland. Eerder was burgemeester Ausems vicevoorzitter van het dagelijks bestuur van de M50. Een mooie benoeming waardoor de belangen van middelgrote gemeenten zoals Waalwijk de aandacht krijgen die zij verdienen op het landelijke podium. 60% van de Nederlanders woont in een middelgrote gemeente.

“Ik ga en sta voor wijs bestuur, voor het versterken van het vertrouwen in de overheid door navolgbaar en uitlegbaar beleid en besluiten. Het is ontzettend belangrijk dat we als bestuurders onze keuzes en besluiten kunnen uitleggen aan de achterban. Dan ontstaat begrip, ook al ben je het niet eens met elkaar of met de uitkomst. Samen met de andere VNG-bestuursleden zet ik mij graag in voor dat wijze uitlegbare lokale bestuur. En voor de leefbaarheid en vitaliteit van de middelgrote gemeenten: behoud van de gezonde, sociale kernen, beschikbaarheid van woningen en banen, betere bereikbaarheid van deze gemeenten en behoud van voorzieningen als ziekenhuizen en cultuur om uitholling en leegloop van deze gemeenten te voorkomen.” laat burgemeester Sacha Ausems weten.
 

Burgemeesterschap Sacha Ausems

Burgemeester Ausems is sinds juli 2021 burgemeester van de gemeente Waalwijk. Ze is niet gebonden aan een politieke partij, is zij-instromer in het openbaar bestuur en neemt haar jarenlange ervaring in de maatschappelijke sector en bedrijfsleven mee naar de verschillende bestuurstafels.