Wolven zijn ontzettend schuw en vermijden contact met mensen. Dat wil niet zeggen dat ze niet te zien zijn want het zijn dieren die door een groot gebied trekken. Het kan dus zo zijn dat ze op rustige momenten, zoals in de avond of nacht, door bewoond gebied lopen. De wolf is in Nederland een beschermde diersoort.

De zwervende wolf is de laatste jaren steeds vaker gezien in Brabant. De provincie spant zich in om samen met anderen de wolf te beschermen, maar ook om vee en landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf.

Kijk voor meer informatie en tips over de wolf op https://www.brabant.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/natuur/wolf-in-brabant(externe link)

  • Nieuwe groene inrichting rondom stadhuis

    De grasvelden rondom het stadhuis krijgen een nieuwe inrichting. Een biodiverse groene invulling waar ook ruimte is voor prettig samenkomen.

  • Burgemeester Ausems in bestuur VNG

    Vandaag is burgemeester Sacha Ausems benoemd als lid van het algemeen bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

  • Vermoedelijk rattengif Noordstraat

    Vandaag, vrijdag 2 december, kwam een melding binnen dat er vermoedelijk rattengif in de Noordstraat in Waalwijk rondom de appartementencomplexen ligt.