De gemeente heeft plannen om de Winterdijk in Waalwijk te herinrichten. Aanleiding is het verouderd wegdek. De Winterdijk zal zijn karakteristiek blijven behouden, maar wel een geheel nieuw profiel krijgen. Daarmee zien wij ook kansen om verbeteringen aan te brengen in groen en bestrating. 

Tijdelijke maatregelen

De Winterdijk is op dit moment tijdelijk ingericht vanaf de Heulstraat tot aan het Schoenenkwartier met betonnen platen. Als de bouw aan de Grotestraat 239-243 klaar is en er geen zwaar bouwverkeer meer over de Winterdijk rijdt, starten we met de definitieve herinrichting van de Winterdijk.

Definitieve herinrichting

Zoals in onze vorige brief, die we hebben verstuurd op 7 maart 2022, krijgt u de mogelijkheid om mee te praten over de herinrichting van de Winterdijk. Op waalwijk.nl/winterdijk vindt u een bijlage van het voorlopig ontwerp.

Informatieavond

Op dinsdag 16 mei 2023 organiseerden we samen met Burobol (ontwerp) een informatieavond over de herinrichting van de Winterdijk. Verschillende inwoners waren op deze avond aanwezig om het ontwerp in te zien. Het was een positieve avond en uiteraard konden de bezoekers hun vragen stellen. Deze vragen en antwoorden verwerken we zo snel mogelijk. Je vindt ze binnenkort bij onderstaande lijst 'Vragen en antwoorden herinrichting Winterdijk'. 

Voorlopige planning

De gemeente start met de herinrichting van de Winterdijk, zodra het bouwverkeer van Grotestraat 239-243 stopt. We verwachten dat dit eind 2024/begin 2025 zal zijn.

Heeft u vragen?

Dan kunt u gerust contact opnemen met projectleider Anne Zaadnoordijk via email azaadnoordijk@waalwijk.nl of projectleider Roy Slond via email rslond@waalwijk.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 0416 – 683456.