Vanaf 3 juni moeten bezoekers weer betalen voor het parkeren op parkeerterrein De Els-Zuid. We stappen dan gelijk over op vooraf betaald parkeren in combinatie met mobiel parkeren waarmee je achteraf betaald. Een betalingssysteem dat we op een groot deel van de parkeerplaatsen in het centrum nu al aanbieden. Bezoekers kunnen makkelijk betalen met een app op hun mobiele telefoon.
 

Hoe werkt mobiel parkeren?

Met de app betaal je achteraf voor de tijd tussen aan- en afmelden op de app. 

Download een parkeerapp

Om te betalen met je telefoon moet je eerst een parkeerapp van een aangesloten provider downloaden. En maak een account aan. Hier vind je een overzicht met aanbieders: https://www.shpv.nl/dienst/providers. Via de app betaal je dan alleen voor de tijd van aan- tot afmelden.

Parkeer je auto

Parkeer jouw auto op een beschikbare plek.

Open de parkeerapp

Open de parkeerapp, sms, of bel om jouw parkeertransactie te starten. Gegevens zoals het parkeerautomaatnummer en de parkeertijden worden automatisch ingevuld in de app. Kies hierbij de goede parkeerzone. Voor De Els-Zuid kies je parkeerzone: 21430. De 5-cijferige code van de parkeerzone staat op de blauwe verlichtingsbak van een parkeerautomaat en op de borden op het parkeerterrein. De parkeerautomaat vind je op de hoek bij Albert Heijn. Later volgen er nog drie automaten. 

Stop de parkeerapp

Als je terugkomt bij je auto, meld je je weer af via de app, sms of door te bellen. Je betaalt alleen voor de tijd dat je echt geparkeerd hebt gestaan. De parkeerkosten schrijft de provider daarna automatisch van jouw rekening af. 

LET OP: je krijgt geen geld terug als je vergeet je parkeerapp uit te zetten.

Vooraf betalen

Je kunt ook gewoon zonder de app betalen bij de parkeerautomaat zelf. Je betaalt dan vooraf. Met de app betaal je achteraf voor de tijd tussen aan- en afmelden op de app.