Iets verloren?

Bent u iets verloren in Waalwijk, Sprang-Capelle of Waspik? Zoek het op iLost. Als u iets verloren bent kunt u in de lijst van de gevonden voorwerpen zoeken. Als uw voorwerp er tussen staat kunt u het claimen door te klikken op het voorwerp. Als het voorwerp is gestolen doet u aangifte bij de politie.

Gevonden voorwerpen die bij ons worden ingeleverd worden binnen 3 werkdagen op iLost geplaatst.

Vind het op iLost(externe link)

Iets gevonden?

U kunt het gevonden voorwerp bij u thuis bewaren. Meld het voorwerp dan bij iLost. U kunt het voorwerp ook afgeven bij de receptie van ons stadhuis. Dan zullen wij het voorwerp registreren en bewaren. Paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen moeten altijd worden afgegeven bij de gemeente.

Heeft u het vermoeden dat er diefstal in het spel is bij het gevonden voorwerp? Doe dan aangifte bij de politie.

Meld het bij iLost(externe link)

Wat moet ik doen?

Gevonden voorwerp melden

Lukt het niet om via iLost het gevonden voorwerp te melden? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer 0416-683456. Heeft u een sleutel/sleutelbos gevonden? Dan kunt u deze bij de receptie van het stadhuis afgeven. Omdat veel sleutels op elkaar lijken, worden deze niet allemaal geregistreerd.

Bewaren gevonden voorwerp

U kunt ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. U moet dan voor het onderhoud van het voorwerp zorgen, zodat het niet in een slechtere staat raakt. U kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Kom dan even langs om het voorwerp af te geven. Vraag dan om een bewijs van inbewaringgeving.

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Als degene die het voorwerp verloren heeft het niet heeft opgehaald bent u, in dit geval, na een jaar de eigenaar geworden van het voorwerp.

Hebt u het voorwerp ter bewaring gegeven aan de gemeente, dan kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp een waarde heeft van meer van € 450. U moet zich dan binnen 1 maand na de bewaartermijn van een jaar melden bij de gemeente. U zult zelf de bewaartermijn in de gaten moeten houden. De gemeente is niet verplicht u voor het verlopen van de termijn te waarschuwen. Meldt u zich niet op tijd, dan bent u geen eigenaar van het voorwerp geworden en kunt u het dus niet meer opeisen.