U kunt een nieuw paspoort persoonlijk aanvragen bij de publieksbalie op het stadhuis. Hier werken wij op afspraak. Uw paspoort ligt uiterlijk na 6 werkdagen voor u klaar.

Aan de balie aanvragen

Voor het aanvragen van een reisdocument maakt u een afspraak:

Afspraak maken

Wat moet u meenemen?

  • Al uw huidige reisdocumenten: paspoorten en identiteitskaarten, geldig of niet geldig. Heeft u geen reisdocument meer? Neem dan een ander geldig identiteitsbewijs mee, met foto en handtekening.
  • Een recente pasfoto, niet ouder dan een half jaar. Let op de eisen.
  • Een bankpas of geld. U betaalt meteen bij de aanvraag..

Voor kinderen jonger dan 18 jaar neemt u ook mee:

  • Een origineel of een kopie identiteitsbewijs van beide ouders, of degene die het gezag heeft.
  • Een ingevulde en ondertekende toestemmingsverklaring. Zie onderaan bij Downloads. U kunt uw toestemming ook online regelen. Dit werkt makkelijker en sneller.

Bezorgen mogelijk

Na uw aanvraag hoeft u helemaal niet meer naar het stadhuis om uw paspoort in ontvangst te nemen. U kunt dit laten bezorgen. Dit regelt u bij de aanvraag. Voor het bezorgen werken wij samen met AMP Groep. U kunt uw paspoort of identiteitskaart thuis laten bezorgen, maar ook op uw werk of een ander adres waar u op dat moment bent. Kijk hieronder voor de bezorgkosten.

Paspoort kwijt of gestolen maar geen nieuw document nodig?

Wilt u alleen een vermissing doorgeven en geen nieuw paspoort aanvragen? Het is belangrijk om meteen aangifte van vermissing te doen bij de gemeente. Hierdoor kan niemand misbruik maken van uw reisdocument. Meer informatie over vermissing.

Reizen met kinderen

Reist u met minderjarige kinderen? Dan krijgt u te maken met een aantal extra regels. Klik op de link hieronder voor meer informatie.  

Reizen met kinderen

Een spoedaanvraag doen

Heeft u uw paspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Als u het paspoort vóór 14.00 aanvraagt, dan kunt u dit soms de volgende werkdag al ophalen. Is de spoedaanvraag na 14.00 uur gedaan? Dan kunt u het paspoort na 2 werkdagen ophalen. Wilt u weten of uw paspoort er is? Bel ons dan en we kijken het na.

Vertrekt u vandaag al? In uitzonderlijke gevallen kan de Marechaussee een noodpaspoort afgeven.

Wat kost het?

Voor wie?Tarief 2023 Tarief 2024
0-17 jaar€ 58,85€ 63,40
Vanaf 18 jaar€ 77,85€ 83,85
0-17 jaar (spoed)€ 111,85€ 120,45
Vanaf 18 jaar (spoed)€ 130,85€ 140,90
Thuisbezorgen€ 16,70€ 18,00