Het is weer die tijd van het jaar. Vogels fladderen en fluiten, bezig met het bouwen van hun nestjes en het broeden van hun eieren. Maar deze vogels, vooral weidevogels, hebben het moeilijk tijdens het broedseizoen.

Onze katten kunnen hun rust verstoren en ervoor zorgen dat er minder kuikens overleven. Daarom een vriendelijk verzoek aan alle katteneigenaren: houd je kat 's nachts binnen tussen 15 april en 15 juni. 

Door je kat 's nachts binnen te houden, help je mee om de verstoring van het broedproces te verminderen en onze vogels veilig te laten broeden. Deze oproep wordt gesteund door de stichting Huiskat Thuiskat.

Maar laten we niet alleen aan katten denken. Ook hondenbezitters vragen we om hun viervoeters niet los te laten lopen in gebieden waar vogels broeden. En laten we allemaal voorzichtig zijn met snoeien en maaien in de tuin. Zo verstoren we niet onbedoeld de nesten.

  • Weer betalen voor parkeren aan De Els-Zuid

    Vanaf 3 juni moeten bezoekers weer betalen voor het parkeren op parkeerterrein De Els-Zuid. We stappen dan gelijk over op vooraf betaald parkeren in combinatie met mobiel parkeren. Een betalingssysteem dat we op een groot deel van de parkeerplaatsen in het centrum nu al aanbieden. Bezoekers kunnen makkelijk betalen met een app op hun mobiele telefoon.

  • Nieuwe inrichting voor speeltuin het Lido!

    Goed nieuws! Met veel enthousiasme laten we je weten dat we in de week van 3 juni starten met de nieuwe inrichting van speeltuin het Lido. Inwoners hebben hier lang op gewacht. We zijn daarom heel blij dat kinderen in de zomer weer volop kunnen genieten van deze speelplek.

  • Groene boomspiegels voor Waspik en Sprang-Capelle

    Groen nieuws! Na een geslaagde test toveren we alle kale boomspiegels in Waspik en Sprang-Capelle om tot groene tuintjes. Deze stukjes grond rondom bomen op de stoep hielden we tot nu toe altijd kaal. Maar nu laten we de natuur zijn gang gaan en onderhouden we ze alleen als dat nodig is.