Wilt u weten wanneer uw afval wordt opgehaald? In de AfvalWijzer bekijkt u uw persoonlijke digitale afvalkalender. Ook kunt u een waarschuwingsbericht instellen; u krijgt dan tijdig een signaal wanneer welk afval wordt opgehaald. Daarnaast vindt u hier een overzicht van alle inzamellocaties en meer informatie over het scheiden en inleveren van uw afval.

Mijn AfvalWijzer

U kunt de digitale kalender online bekijken op www.mijnafvalwijzer.nl door in te loggen met uw postcode en huisnummer. Hier kunt u ook een jaaroverzicht downloaden. Deze kunt u eventueel uitprinten en thuis op een handige plek ophangen.

Ook kunt u de AfvalWijzer app downloaden op uw smartphone of tablet.

AfvalWijzer app

Met deze app kunnen we u sneller informeren als er (tijdelijke) wijzigingen zijn. Bijvoorbeeld in een ophaalroute of bij uitval van een vuilniswagen door gladheid. Daarnaast vindt u een plattegrond met daarop alle glas-, textiel-, en luiercontainers. Ook vindt u in de app een afvalscheidingswijzer en een ‘afval ABC’. Zo ziet u gemakkelijk waar alle afvalsoorten thuishoren. Als u twijfelt over bij welk afval een product thuishoort, zoekt u het op in het afval ABC. Handig als u het even niet (meer) weet!

App downloaden

Download de gratis app via de App Store van Apple of via de Google Play store. De app herkent u aan het groene logo met witte container.

Aanvullende informatie

Kan ik ook een jaaroverzicht te zien krijgen van alle ophaalmomenten in dit jaar?

Ja, onder het tabblad ‘uw afval’ is de optie ‘download PDF’ te zien. Hier kunt u het jaaroverzicht downloaden en eventueel uitprinten. Ga hiervoor naar www.mijnafvalwijzer.nl

Ik bezoek nu de website maar krijg de app niet gedownload op mijn Android device, hoe komt dit?

De app is te downloaden voor alle Android devices vanaf versie 2.3.3 en hoger. Wanneer uw smartphone aangeeft ‘not compatible for this phone’, ondersteunt het besturingssysteem van uw device de app niet.

Kan ik als ik al in de website zit, ook met een andere postcode inloggen?

Ja, wanneer u rechtsboven op de pagina op ‘log out’ klikt, komt u in het inlogscherm. Hier kunt u een nieuwe postcode ingeven.

Is het mogelijk om de ophaalmomenten naar mijn outlookagenda te exporteren?

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer uw gemeente de ophaaldagen aanpast vanwege optimalisatie, wordt dit automatisch verwerkt in de kalender op de website. Omdat de mutaties niet automatisch naar uw outlookagenda kunnen worden geëxporteerd, kan dit voor veel verwarring en miscommunicatie zorgen.

Hoe log ik uit bij de Android app?

Voor het uitloggen uit de app op uw Android smartphone, drukt u 2 keer op de ‘home’ button onder in de taakbalk.

Hoe zet ik mijn emailnotificatie weer uit of wijzig ik mijn e-mailadres?

Bewaar de bevestigingsmail na aanmelden. Voor het afmelden van notificaties per email of het wijzigen van uw gegevens zoals uw emailadres, dient u in de bevestigingsmail die u ontvangt na het aanmelden voor notificaties per email, op de link ‘naar AfvalWijzer’ te klikken. Hier kunt u zich afmelden door notificaties op ‘off’ te zetten of kunt u een nieuw emailadres ingeven. Dit kan eveneens in de emailnotificatie zelf waar u zich voor heeft aangemeld.

In de app vindt u onder andere:

  • Een plattegrond met daarop alle glas-, textiel-, en luiercontainers.
  • Informatie over het scheiden van afval. Voor elke afvalstroom kunt u vinden wat erbij mag (en wat niet), waar het heen kan en wat ermee gebeurt.
  • Een ‘afval ABC’. Als u twijfelt over bij welk afval een product thuishoort, zoekt u het op in het afval ABC. Handig als u het even niet (meer) weet!
  • Tips over het scheiden van afval, maar ook hoe u afval kunt voorkomen.