In de gemeente Waalwijk wordt voor de inzameling van huishoudelijk restafval bij een aantal appartementencomplexen gebruik gemaakt van een ondergrondse afvalcontainer. De afvalcontainer is door gebruikers te openen met een speciale afvalpas.

De afvalpas die u krijgt bij een nieuwe inschrijving op het adres is gratis. De oude bewoners horen de afvalpas achter te laten. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op via 0416 683456. Betaal dus niet voor uw eerste afvalpas.

Bent u uw afvalpas verloren of is uw afvalpas kapot? Dan kunt u tegen betaling een nieuwe afvalpas aanvragen. Zodra wij uw aanvraag hebben verwerkt sturen wij de afvalpas naar u op.

Nieuwe afvalpas online aanvragen

Wilt u weten waar alle ondergrondse containers staan? Kijk dan op deze plattegrond.

Wat moet ik doen?

Verhuizen

Als u gaat verhuizen, dient u de afvalpas achter te laten in de woning of te overhandigen aan de nieuwe bewoner(s). De afvalpas hoort bij de woning. Is er geen afvalpas als u in uw nieuwe woning komt? Doe een melding via http://www.fixi.nl/waalwijk(externe link) of de Fixi app of bel ons op 0416-683456. De afvalpas werkt zodra uw inschrijving bij de gemeente verwerkt is.

Pas verloren of beschadigd

Als u de pas bent verloren of deze door beschadiging niet meer bruikbaar is, dan kunt u tegen betaling digitaal een nieuwe afvalpas aanvragen of contact opnemen met het KlantContactCenter op 0416-683456.

Bij verlies van de pas is het van belang dat u de pas laat blokkeren. Ook hiervoor dient u contact op te nemen met het KlantContactCenter.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van een ondergrondse afvalcontainer moet de inwoner wonen in één van de betreffende hoogbouwcomplexen die uitgerust is met een ondergrondse container.

  • De ondergrondse container is alléén voor huishoudelijk restafval;
  • Huishoudelijk restafval aanbieden in een afgesloten (afval)zak;
  • Eén (afval)zak per keer in de inworptrommel;
  • Zorg dat er niks tussen de deksel komt te zitten (dus afvalzak met sluitkoord ondersteboven aanbieden);
  • Sluit de inwerpopening na elke aanbieding;
  • Plaats geen afval, oud papier en/of PMD-afval (Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen/blikjes en Drankkartons) naast of tegen de inwerpzuil;
  • Oud papier en PMD-afval op de juiste inzameldag voor 7:30 uur aanbieden op het gras of de tegels naast de container;
  • Bel bij storing naar het meldpunt van de gemeente op 0416-683456. Neem uw afval mee terug of bied uw afval bij een andere ondergrondse container aan;
  • Om geluidsoverlast te voorkomen is het niet gewenst de afvalcontainers tussen 22:00 en 07:00 uur te gebruiken.

Wat kost het?

De afvalpas die u krijgt bij een nieuwe inschrijving op het adres is gratis.

Bij vervanging van de pas door beschadiging of verlies zijn de kosten in 2023 € 20,00

Per storting (opening van de deksel) zijn de kosten in 2023 € 1,14.