De kroonluchter gemaakt van petflesjes toert door onze gemeente. Het kunstwerk hangt nu in jongerencentrum Tavenu in Waalwijk. Ondertussen wordt er volop gerecycled voor een uitbreiding. Doe ook mee en wie weet hangt jouw lamp straks ook in de kroonluchter!

Kroonluchter Waalwijk bij Tavenu met jongeren die petflessen versnipperen op de speciale fiets.

Wat is Kroonluchter Waalwijk?

De Kroonluchter Waalwijk werd in 2022 onthuld. Een prachtig kunstwerk dat inmiddels bestaat uit zo’n 2.000 versnipperde petflessen. De blikvanger is gemaakt door zo’n 1.065 enthousiastelingen van verschillende scholen, verenigingen en organisaties uit Waalwijk.

Wat betekent de uitbreiding?

Er is de afgelopen tijd volop gerecycled. Kroonluchter Waalwijk krijgt er namelijk een extra ring met 24 lampen bij. Zo zijn we al bij 10 locaties van Mikz Kinderopvang geweest, Scouting AZ en Scouting MBG, Theater De Leest, het Dr. Mollercollege en de Tavenu. Daar hebben jongeren samen met Yes We Can Clinics voor de Tavenu-lamp gefietst. 

De uitbreiding maken we samen met inwoners, bedrijven en organisaties. Zo wordt de kroonluchter niet alleen groter en mooier. Het is ook een mooie samenwerking die onze gemeenschap verbindt in recycling!

Doe jij ook mee?

Wil jij met jouw organisatie ook een lamp bij elkaar fietsen voor de kroonluchter? Mail dan naar info@vanpetnaarpret.nl en geef je op! Bedrijven, (sport)verenigingen, wijkcentra, evenementen: de ReCycle komt graag naar je toe! Al 565 fietsers hebben meegedaan aan de uitbreiding. Kijk voor meer info op www.kroonluchterwaalwijk.nl

Kroonluchter Waalwijk hangt nog zeker een maand in de Tavenu. Fiets mee met jouw organisatie en wie weet hangt het kunstwerk met jullie lamp straks in jullie hal of kantine.

  • Weer betalen voor parkeren aan De Els-Zuid

    Vanaf 3 juni moeten bezoekers weer betalen voor het parkeren op parkeerterrein De Els-Zuid. We stappen dan gelijk over op vooraf betaald parkeren in combinatie met mobiel parkeren. Een betalingssysteem dat we op een groot deel van de parkeerplaatsen in het centrum nu al aanbieden. Bezoekers kunnen makkelijk betalen met een app op hun mobiele telefoon.

  • Nieuwe inrichting voor speeltuin het Lido!

    Goed nieuws! Met veel enthousiasme laten we je weten dat we in de week van 3 juni starten met de nieuwe inrichting van speeltuin het Lido. Inwoners hebben hier lang op gewacht. We zijn daarom heel blij dat kinderen in de zomer weer volop kunnen genieten van deze speelplek.

  • Bescherm broedende vogels in Waalwijk!

    Door je kat 's nachts binnen te houden, help je mee om de verstoring van het broedproces te verminderen en onze vogels veilig te laten broeden.