Op 18 september 2022 reikt de gemeente Waalwijk voor de tweede keer de Waalwijk Inspiratieprijs uit. Tot en met vrijdag 1 juli kan iedereen iemand anders of zichzelf nomineren. De Waalwijk Inspiratieprijs is een prijs voor inwoners die met kleine of grote initiatieven het verschil maken en iets doen voor anderen. Dit jaar heeft de Inspiratieprijs het thema ‘verbinding’. 

De Waalwijk Inspiratieprijs

Er liggen twee roerige jaren achter ons. Een periode dat we er meer dan ooit voor elkaar moesten zijn. Inwoners kwamen met verschillende initiatieven om anderen te helpen, een hart onder de riem te steken of  wat extra’s te doen. Bijvoorbeeld boodschappen doen voor een ander, een inwoner helpen de Nederlandse taal te leren, een muziekprogramma maken voor een zorgcentrum en nog veel meer. Hartverwarmende initiatieven die niet onopgemerkt mogen blijven. Om die reden werd in 2021 de Waalwijk Inspiratieprijs in het leven geroepen. Met deze prijs zetten we inspirerende initiatieven en acties die veel betekenen voor anderen in de schijnwerpers. Vorig jaar won Lilianne Kuijpers de Waalwijk Inspiratieprijs met haar initiatief voor de Nationale Diabetes Challenge Waalwijk. Dit is een wandelchallenge van 20 weken om kwetsbare mensen meer in beweging te krijgen en ook sociale contacten te stimuleren. Juist in coronatijd was dat extra waardevol.

Wat is het thema van dit jaar?

Dit jaar heeft de nominatie het thema ‘verbinding’. De reden voor dit thema: in 2022 is het 25 jaar geleden dat Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle met elkaar werden verbonden en samengingen als één gemeente. Ook terugkijkend op de afgelopen twee jaar was en blijft verbinding een belangrijk onderwerp. Denk aan de coronacrisis en nu ook de oorlog in Oekraïne. Om tot goede verbindingen te komen, is samenwerken en krachten bundelen belangrijk. Goede verbinding leidt tot mooie initiatieven, positiviteit en banden tussen mensen. Voor de Waalwijk Inspiratieprijs 2022 zoeken we ‘verbindende initiatieven’ uit de lokale samenleving. Motiveer in jouw nominatie duidelijk waarom dit thema bij jouw genomineerde kandidaat past.

Hoe nomineer je iemand?

Nomineren kan tot en met vrijdag 1 juli 2022. Stuur jouw nominatie naar inspiratieprijs@waalwijk.nl. Zet het volgende in jouw nominatie:

  • Wie jij nomineert, wat diegene heeft gedaan voor anderen en waarom dit zo speciaal en inspirerend is. 
  • Leg duidelijk uit waarom het een ‘verbindend initiatief’ is.
  • Lever foto’s aan van het initiatief en van de persoon die je nomineert.
  • Vermeld duidelijk de naam, adres en contactgegevens van jouw kandidaat. Vraag hiervoor wel toestemming aan deze persoon. De gemeente gebruikt deze gegevens alleen voor communicatie over de Waalwijk Inspiratieprijs 2022 en verwijdert deze na de prijsuitreiking.
  • Geef ook jouw eigen naam, adres en contactgegevens door. 

De nominatie moet aan enkele voorwaarden voldoen. Deze vind je op de webpagina www.gowaalwijk.nl/inspiratieprijs

Bekendmaking

Een jury beoordeelt de nominaties. Ook is er een publieksprijs. In de maand augustus kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. Tijdens het GO Waalwijk Festival op zondag 18 september wordt bekendgemaakt wie de Waalwijk Inspiratieprijs 2022 wint. Aan de Waalwijk inspiratieprijs is een geldprijs verbonden. De publieksprijs levert bovendien de titel ‘Waalwijker(s) van het Jaar’ op. Op www.gowaalwijk.nl/inspiratieprijs vind je meer informatie over de Waalwijk Inspiratieprijs. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Mail dan naar inspiratieprijs@waalwijk.nl.