Donderdagochtend 22 september reed onze tegeltaxi haar eerste rondje door Sprang-Capelle en Waspik. De taxi haalt gewipte tegels gratis op. Zo helpen we inwoners om het makkelijker te maken om hun tegels te wippen en te vervangen voor groen.

Wethouder Sheila Schuijffel ging mee met Wim Snijders, chauffeur knijperwagen bij aannemersbedrijf Van Wijlen BV.

“Ik vind de tegeltaxi een heel goed idee. Natuurlijk de service die we bieden, maar ook de aandacht voor minder tegels en meer groen. Dat is hard nodig. Het is namelijk belangrijk om ons te beschermen tegen wateroverlast bij hevige regenbuien. Meer groen geeft verkoeling tijdens extreme hitte en het is ook voor de biodiversiteit van levensbelang. Ik heb van veel inwoners positieve reacties ontvangen over de actie. Ook al doen ze niet allemaal mee. Je merkt dat inwoners snappen dat ook zij een steentje moeten bijdragen. Het grootste deel van de verharding ligt namelijk in onze eigen achtertuinen”, aldus wethouder Sheila Schuijffel.

Wat gebeurt er met de tegels?

De opgehaalde tegels worden vergruist. Dit wordt opnieuw gebruikt voor bijvoorbeeld het bouwen van wegen.

Ook onze tegeltaxi reserveren?

Dat kan nog op deze dagen:

  • Waspik en Sprang-Capelle: donderdag 6 oktober (aanmelden voor woensdag 28 september, 12.00 uur)
  • Waalwijk: dinsdag 11 oktober (aanmelden voor woensdag 5 oktober, 12.00 uur)

Meld je aan via www.waalwijk.nl/tegeltaxi
Het ophalen gebeurt in samenwerking met Aannemersbedrijf Van Wijlen BV.

Geef je gewipte tegels door aan NK Tegelwippen

Vergeet niet om je gewipte tegels door te geven aan het NK Tegelwippen. Dit is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. De gemeente die de meeste tegels wipt wint! De gemeente Waalwijk doet ook mee! Dus heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de tegelteller van onze gemeente opgeteld. Ook als je niet mee doet aan de tegeltaxi! Dat kan hier:
nk-tegelwippen.nl/meedoen. Wie weet winnen we als gemeente dan wel de Gouden tegel of jij als inwoner de Publiekswipper award en een mooi prijspakket.