Eric Daandels

Foto van wethouder Eric Daandels

Mijn naam is Eric Daandels, geboren op 25 februari 1966 in Veghel, en opgegroeid in Heeswijk-Dinther met de norbertijnen van de Abdij van Berne als buren. Ik ben getrouwd met Astrid en wij zijn de trotse ouders van 2 zonen en een dochter, Stefan ( 1997), Luuk (1998) en Eline (2000).

Na mijn middelbare school volgde ik verschillende agrarische opleidingen. In 2006 nam ik het agrarisch bedrijf, met veeteelt en akkerbouw, van mijn ouders over. Een aantal jaren geleden is de economische bedrijfsvoering van dat bedrijf overgedragen aan derden.

Omdat ik graag verder kijk dan het boerenerf ontplooide ik in de loop der jaren veel bestuurlijke activiteiten in de agrarische wereld, het verenigingswerk en de politiek. Als CDA-lid werd ik in 2002 wethouder in de gemeente Bernheze, waar Heeswijk-Dinther deel van uit maakt. In 2010 begon ik als wethouder in de gemeente Grave. Na bijna 8 jaar vond ik een nieuwe uitdaging als wethouder in de mooie gemeente Waalwijk.

In mijn vrije tijd ben ik actief als leider van een A-elftal bij voetbalvereniging  Avesteyn in Dinther en zit ik vaak op de mountainbike.