Drs. J. van Groos

Op 11 november 1960 ben ik geboren in de kraamkliniek te Goirle. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Tilburg, eerst in ’t Zand en later als tiener in Noord. Het voortgezet onderwijs heb ik gevolgd aan de RSG Koning Willem II. Daarna heb ik het basisjaar van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort gedaan. Vervolgens ben ik Algemene economie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens mijn studie ben ik les gaan geven aan gereformeerde scholen in Amersfoort, Arnhem en Zwolle. Na het afronden van mijn studie ben ik in 1989 gestart als docent Economie op het Willem van Oranje College te Waalwijk. Ik was toen inmiddels een paar jaar getrouwd met Marion; samen hebben wij drie dochters gekregen (1990, 1992 en 1996). In 1995 werd ik afdelingsdirecteur voor de bovenbouw havo/vwo op het Willem. Toen ik onbetaald verlof nam vanwege het wethouderschap in 2006 was ik als adjunct-directeur verantwoordelijk voor de Tweede fase.

Al jong was ik politiek geïnteresseerd. Zo heb ik eind jaren zeventig een afdeling voor het GPJC (= jongerenorganisatie GPV) opgericht. Toen ik in Waalwijk kwam wonen, ben ik eerst op provinciaal niveau actief geworden. Dat resulteerde onder meer in een Statenlidmaatschap van 1995 tot 1999 voor SGP-RPF-GPV. Na de herindeling van Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik in 1997 ben ik ook lokaal aan de slag gegaan. Dat was eerst als commissielid voor RPF-GPV en vanaf 2000 als raadslid (voor de ChristenUnie).

Bij alles wat ik doe, ook in de politiek, is mijn geloof erg belangrijk. Dat geldt niet alleen voor het domein van kerk – wij zijn lid van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt te ’s-Hertogenbosch – en privé, maar voor alle terreinen van het leven.
Een belangrijke hobby van mij is veldvoetbal. Via JPS (Tilburg), VVOR (Rotterdam), NEO’25 en weer JPS ben ik sinds 2005 actief bij Good Luck in Raamsdonksveer.

Zie http://cuwaalwijk.nl/