In Waalwijk pionieren we met duurzaamheid! Wist je al dat verduurzamen leuk is en heel veel voordelen heeft? Tijdens Samen doen, Samen Groen laten we zien, horen én proeven wat er allemaal kan. Terwijl de kinderen knutselen met afval of een duik nemen in het doppenzwembad, doe jij inspiratie op voor jouw tuin- en bespaarplannen. En er is nog veel meer! Praktische tips, duurzame activiteiten en volop entertainment, het komt samen bij de Hooisteeg en het Raadhuisplein.

Wil jij ontdekken hoe jij jouw steentje bij kunt dragen aan een duurzamer Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle? Kom op zaterdag 8 oktober 2022 van  12.30 – 17.30 uur naar Samen doen, Samen groen.

Een bomvol programma

Drie area's vol tips, activiteiten en entertainment. En er volgt nog meer...

Lees hier de praktische informatie over  Samen doen, Samen groen

Verken de Groene tuin

De kinderen leren spelenderwijs meer over biodiversiteit. Jij doet inspiratie op voor jouw eigen voedselbos of geveltuin(tje). Hier bevindt zich de start van een groenere omgeving. Met recht een vruchtbaar bezoek!

Doorkruis het Energiepark

Laat je adviseren bij het Energieloket, waag jezelf aan een ‘Green Challenge’ en laad vervolgens op tijdens de film ‘Vier de wind.’ In deze area vind je alles over wind- en zonne-energie.

Maak een ommetje Circulair

Benieuwd wat je met afval kunt doen? Hier ben je aan het juiste adres! Neem een duik in het doppenzwembad, laat je kapotte spullen repareren bij het pop-up Repaircafé of werk mee aan het grootste mozaïek van Waalwijk.

De sfeer alvast proeven?

Ook vorig jaar gingen we in Waalwijk aan de slag met verduurzamen.

Ook aan het verduurzamen?

Ben jij vanuit jouw organisatie ook druk bezig met verduurzaming en wil jij jouw project misschien wel laten zien op Samen doen, Samen groen? Dat kan! Vertel kort over jouw organisatie en wat je wilt laten zien via gemeentewaalwijk.samengroen@gmail.com