Woning huren of kopen

Sociale huurwoningen

Er zijn een aantal woningcorporaties die woningen aanbieden in de gemeente Waalwijk:

Woningcorporaties Casade, Mooiland en Habion bieden hun woningen aan via de website Woning in Zicht.

Op de website van Woning in Zicht kunt u zich inschrijven en kunt u daarna reageren op de woningen van Casade, Mooiland en Habion. Iedere dag kunnen er nieuwe woningen geplaatst worden op de website. Als u een woning zoekt, is het dus verstandig om regelmatig de website van Woning in Zicht te bezoeken.

Woonzorg Nederland is de eigenaar van de Antoniushof en van het complex Rembrandtpark in Waalwijk. Op de website van Woonzorg Nederland kunt u zich inschrijven voor deze woonzorgcomplexen.

Particuliere huurwoningen

Naast de woningcorporaties zijn er ook particuliere verhuurders en woningbemiddelingsbureaus met een aanbod aan huurwoningen. De hoogte van het inschrijfgeld varieert. Via online zoekmachines zijn particuliere verhuurders in Waalwijk te vinden.

Koopwoningen

Via diverse makelaars en websites kunt u koopwoningen vinden.

Koopappartement en VvE

Als u een woning in een appartementencomplex koopt, bent u mede-eigenaar van het hele gebouw. Elke appartementseigenaar is verplicht om er samen met de andere appartementseigenaars voor te zorgen dat het gebouw goed onderhouden blijft. Denk aan de gevel, het dak en de gangen die u deelt met uw buren. Als eigenaar wordt u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Deze Vereniging van Eigenaars zorgt ervoor dat het gebouw goed wordt onderhouden. Hiervoor moet de vereniging een onderhoudsplan opstellen en moeten alle eigenaars maandelijks servicekosten afdragen aan de VvE.

Een gezonde VvE heeft een betrokken bestuur en genoeg geld in kas voor onderhoud en reparaties. Als de VvE niet spaart voor onderhoud kan een complex verwaarloosd raken. Dan moet u een groot bedrag in een keer betalen wanneer er plotseling onderhoud nodig is.

Op deze websites vindt u meer informatie over de taken van Verenigingen van Eigenaars:

Rijksoverheid 

Vereniging Eigen Huis

VvE Belangenorganisatie

Thuis in de VvE